18:42 16.05.2019

У Мінагрополітики говорять, що масового мору коней на конезаводах немає, корми завезено -

2 хв читати
У Мінагрополітики говорять, що масового мору коней на конезаводах немає, корми завезено -

Виконувач обов’язків міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева заявляє, що масового мору коней на конезаводах немає, але держпідприємство "Конярство України" треба реформувати, йдеться в сюжеті "ТСН".

"Ситуація під контролем, коні в порядку, корми завезено, мору точно немає, дефіциту кормів немає", - сказала О.Трофімцева в коментарі "ТСН".

У Мінагрополітики погоджуються, що держпідприємство "Конярство України" все-таки треба реформувати, проте зазначають, що громадські активісти, які почали акції протесту, перебільшують серйозність ситуації, і масової загибелі тварин немає.

У сюжеті повідомляється, що коні на конезаводах не отримують нормального харчування вже декілька місяців. За словами працівників конезаводів, залишки вівса бережуть для племінних жеребців, а решті дають ячмінь, кукурудзу та пріле сіно, оскільки молода трава ще не виросла, і її недостатньо, щоб прогодувати коней на пасовищах.

Ветеринарний лікар Новомиколаївського кінного заводу Сніжана Паненко в коментарі "ТСН" зазначає, що раціон тварин має бути іншим. "Мають вони отримувати овес. Мають вони їсти якісні висівки. Отримують, на жаль, ячмінь, кукурудзу. Вони харчуються як свині", - говорить Паненко.

У свою чергу волонтери стверджують, що через брак зерна коней масово відправляють на забій. Вони переконані, що коні голодують на всіх 14 українських заводах. Селекціонери стверджують, що напівголодні тварини не відповідають нормам і непридатні не лише для іподромів, а навіть іноді й для приватних стаєнь. Таких тварин можуть віддавати за безцінь, і добре, якщо не на м'ясокомбінат.

Активісти і представники племінних заводів напередодні в середу провели мітинг біля Кабміну з вимогою звільнити керівника ДП "Конярство України". Волонтери заявляють, що "Конярству України" належить 45 тис. га землі. Ці території нібито орендують приватні підприємці, які мають забезпечувати кормами кінні заводи. "Нині виходить, що вони забрали все зерно, вивезли, і немає ніякого забезпечення", - говорить у сюжеті "ТСН" волонтер Тетяна Андрішина.

Як повідомлялося, ГО "Давайте разом" на середу, 15 травня, анонсувало пікет біля Міністерства аграрної політики та продовольства з вимогами негайно забезпечити кормами 14 конезаводів України, звільнити директора ДП "Конярство України" Олександра Войного та його заступників і здійснити перевірку фінансово-господарської діяльності ДП "Конярство України" та 14 конезаводів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА