19:56 16.05.2019

Перший президент України Кравчук став почесним громадянином Києва

2 хв читати
Перший президент України Кравчук став почесним громадянином Києва

Київська міська рада на пленарному засіданні в четвер прийняла рішення про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Києва" першому президенту незалежної України Леоніду Кравчуку.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, крім Л.Кравчука, це звання присвоєно також директору Інституту біохімії ім.Палладіна Національної академії наук України, громадському діячеві Сергію Комісаренку і діячеві культури Світлані Литвиновій.

Під головуванням Кравчука була прийнята Декларація про державний суверенітет і Акт проголошення незалежності України. За час перебування на посаді президента України він послідовно відстоював незалежність держави і її суверенітет. Кравчук удостоєний звання "Герой України" і багатьох інших державних нагород.

Комісаренко - дійсний член Національної академії наук України та Національної академії медичних наук України, доктор біологічних наук, професор, державний і громадський діяч. Засновник молекулярної імунології в Україні. Автор понад 400 наукових робіт. Під його керівництвом у 1986 році проведене унікальне дослідження імунітету у людей, які працювали одразу після аварії на Чорнобильській АЕС.

Литвинова - засновник і директор Музею Олександра Кошиця (український хоровий диригент, композитор, етнограф і письменник-мемуарист) при спеціалізованій загальноосвітній школі I-III ступеня №296 (Дарницький район Києва). Більше 40 років працює в сфері освіти, в 1998-2009 роках - депутат Харківської районної ради в м.Київ.

Звання "Почесний громадянин міста Києва" свідчить про визнання киянами видатних заслуг окремих осіб перед громадою столиці в розвитку економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров'я, фізичної культури і спорту, бізнесу, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності, зміцненні міжнародного авторитету Києва.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА