20:43 16.05.2019

Про підозру в рейдерському захопленні агрокомплексу загиблого в АТО добровольця із США Паславського оголошено трьом особам

2 хв читати
Про підозру в рейдерському захопленні агрокомплексу загиблого в АТО добровольця із США Паславського оголошено трьом особам

Прокуратура оголосила про підозру трьом особам, зокрема депутатові Київської обласної ради від "Блоку Петра Порошенка" Віталію Карлюку, в кримінальному провадженні за фактом протиправного заволодіння майном ТОВ "Русава-К", 97,21% статутного капіталу якого належало загиблому в зоні проведення АТО добровольцю, громадянину США українського походження Маркіяну-Григорію Паславському.

Як повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган, усім трьом фігурантам висунуто підозру за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 206-2 Кримінального кодексу України (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації).

"Прокуратура Івано-Франківської області проводить досудове розслідування кримінального провадження за фактом протиправного заволодіння майном ТОВ "Русава-К"... Під час досудового розслідування встановлено, що група осіб, користуючись фактом трагічної загибелі Марка Паславського в зоні проведення АТО, організувала документальне виготовлення, оформлення, підписання та реєстрацію правочинів із використанням підроблених документів, на підставі яких протиправно заволоділа майном ТОВ "Русава-К", - написала Сарган на своїй сторінці соцмережі Facebook у четвер.

Розслідування, за її словами, триває.

Як повідомлялося, у квітні 2016 року прокуратура Київської області повідомила про підозру у вчиненні злочину та оголосила в міжнародний розшук колишнього учасника ТОВ "Русава-К", якого підозрюють у незаконному заволодінні майном підприємства, засновником якого був громадянин США українського походження Маркіян-Григорій Паславський (позивний "Марко"). Він брав участь в антитерористичній операції у складі добровольчого батальйону "Донбас" і загинув 19 серпня 2014 року в Іловайську.

За інформацією прокуратури, після смерті Паславського з'явилися нові власники агрокомпанії, які підробили протокол загальних зборів учасників ТОВ "Русава-К". Внаслідок таких незаконних дій було виведено зі складу засновників товариства власника 3% акцій та компанію-засновницю, представником якої був Паславський. Крім того, за результатами судово-технічної експертизи встановлено, що договір купівлі-продажу про продаж частки статутного капіталу ТОВ "Русава-К" виготовлено і підписано вже після загибелі Паславського.

У середу генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що депутату Київської облради Віталію Карлюку повідомлено про підозру в причетності до рейдерського захоплення агрокомплексу, що належав Паславському.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА