20:53 16.05.2019

Бізнесу не варто йти в політику

2 хв читати
Бізнесу не варто йти в політику

Необхідність йти в політику, щоб захистити свій бізнес, в Україні відпала, і виборці не хочуть бачити бізнесменів у політиці, заявили великі українські бізнесмени в ході конференції Ukraine: Game of Trones. Final Season, організованої компанією Concorde Capital, в Києві в четвер.

За словами Сергія Тігіпка (група "ТАС"), досвід 2014 року показав, що українське суспільство не хоче бачити в політиці бізнесменів.

"Я вважаю, що великому бізнесу необхідно зробити висновки з цього - не хочуть. Хочуть нові обличчя", - зазначив Тігіпко.

На думку Юрія Косюка (агрохолдинг МХП), раніше бізнесмени були змушені підтримувати політиків, щоб захистити свої інтереси, а нині такої потреби немає.

"Політичні партії можна підтримувати, якщо ти поділяєш їхні цінності. Колись давно, напевно, це (фінансування політиків - ІФ) був для когось захист. Для мене теж він був у вигляді різних політичних партій. А сьогодні в цьому абсолютно точно немає ніякого сенсу: влада не страшна, вона абсолютний імпотент, вона нікого не може розірвати", - заявив він.

Косюк вважає, що влада позабирала бізнес у контрабандистів, у тих, хто робить "ліву" горілку і "переведення в готівку". "Вона не має сили над тими, хто робить правильний бізнес, тому що громадянське суспільство зараз досить прозоре і сильне", - сказав власник МХП.

Бізнесмени загалом позитивно оцінили зміну президента в Україні.

"Ми дуже оптимістично дивимося в майбутнє. Думаю, що з новим президентом ситуація в країні покращиться", - зазначив Косюк.

"Чи задоволений бізнес зміною президента? Більшість - однозначно так. Починала (сьогоднішня влада - ІФ) ніби непогано, але десь рік тому всі силові міністерства і відомства ніби з ланцюга зірвалися. Те, що відчував великий бізнес - за останній рік всі силові міністерства і відомства причетні до того, що президент програв", - висловив свою позицію Тігіпко.

Бізнесмен додав, що популістичні заяви, в яких опоненти звинувачують новообраного президента, зміняться після спілкування з іноземними політиками.

"Популізм перед виборами - де його немає? Але коли (Зеленський - ІФ) сяде в крісло, один раз з'їздить до Вашингтона, багато речей зміниться", - спрогнозував Тігіпко, який багато років займав керівні посади в уряді і Нацбанку.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА