05:59 17.05.2019

Компанія SpaceX з другого разу спробує запустити на орбіту ракету з 60 інтернет-супутниками

2 хв читати
Компанія SpaceX з другого разу спробує запустити на орбіту ракету з 60 інтернет-супутниками

Важка американська ракета-носій Falcon 9 у п'ятницю вранці повинна з другої спроби вивести на орбіту 60 міні-супутників, призначених для початку створення глобальної мережі інтернет-покриття в рамках проекту Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.

Запланований напередодні старт був перенесений на добу через сильні вітри у верхніх шарах атмосфери.

У п'ятницю спробу запуску двоступеневої ракети планується здійснити з космодрому NASA на мисі Канаверал у штаті Флорида.

Загальна маса вантажу, що виводиться на орбіту ракетою-носієм Falcon 9 компанії SpaceX, який буде найбільшим для її ракет, складе 18,5 тонн.

У разі успішного запуску приблизно за годину і дві хвилини на висоті 440 км супутники системи Starlink повинні будуть відокремитися від другого ступеня ракети. А потім з використанням власної рухової установки вийти на задану орбіту на висоті 550 км.

При цьому перша багаторазова ступінь ракети Falcon 9 має здійснити керовану посадку на автоматичній плавучій платформі Of Course I Still Love You в Атлантиці біля берегів штату Флорида.

Супутники Starlink є першими з планованих 12 тис. космічних апаратів даного типу для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. Передбачається, що всі вони будуть виведені на орбіту після 2020 року.

Як повідомив власник компанії SpaceX Ілон Маск, для забезпечення мінімального покриття потрібно, щонайменше, шість аналогічних запусків з 60 супутниками, які планується здійснити до кінця поточного року, а для середнього - 12 запусків.

SpaceX є однією з частини компаній, які прагнуть розмістити на орбіті великі угруповання супутників для забезпечення глобального інтернет-покриття. Серед них - OneWeb, Telesat, LeoSat і Amazon. Як повідомлялося, компанія OneWeb в лютому поточного року також вивела на орбіту перші шість супутників власної системи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА