06:49 17.05.2019

Компанія SpaceX знову відклала запуск важкої ракети Falcon 9 з інтернет-супутниками

2 хв читати
Компанія SpaceX знову відклала запуск важкої ракети Falcon 9 з інтернет-супутниками

Заплановану на п'ятницю вранці повторну спробу запуску на орбіту важкої американської ракети-носія Falcon 9 з 60 міні-супутниками для створення глобальної мережі інтернет-покриття в рамках проекту Starlink відкладено, повідомила компанія-розробник SpaceX.

"SpaceX відкладає запуск 60 супутників Starlink для поновлення їх програмного забезпечення і щоб ще раз усе ретельно перевірити", - йдеться в повідомленні.

Спочатку запуск з космодрому NASA на мисі Канаверал в штаті Флорида повинен був відбутися ще в четвер уранці, проте він був перенесений на добу через сильні вітри у верхніх шарах атмосфери.

Наступну спробу запуску планується зробити через тиждень. Конкретну дату компанія SpaceX поки не називає.

Супутники Starlink є першим з планованих 12 тис. космічних апаратів даного типу для створення глобальної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. Передбачається, що всі вони будуть виведені на орбіту після 2020 року. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в $ 10 млрд.

Як повідомив власник компанії SpaceX Ілон Маск, для забезпечення мінімального покриття потрібно, щонайменше, шість аналогічних запусків з 60 супутниками, які планується здійснити до кінця поточного року, а для середнього - 12 запусків.

SpaceX є однією з цілої низки компаній, які прагнуть розмістити на орбіті великі орбітальні угруповання супутників для забезпечення глобального інтернет-покриття. Серед них - OneWeb, Telesat, LeoSat і Amazon. Як повідомлялося, компанія OneWeb у лютому поточного року також вивела на орбіту перші шість супутників своєї власної системи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА