16:00 17.05.2019

Керівника Держслужби зайнятості затримали на відкатах під час будівництва соціальних об'єктів

2 хв читати
Керівника Держслужби зайнятості затримали на відкатах під час будівництва соціальних об'єктів

В. о. голови Державної служби зайнятості України Валерія Ярошенка та кількох інших чиновників затримали під час отримання відкатів на будівництві соціальних об'єктів, повідомляє генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Військова прокуратура затримала групу посадовців на чолі з в.о. глави Державної служби зайнятості України В.Ярошенком за відкати під час будівництва об'єктів соціального призначення. Під контролем правоохоронців шахраям було передано майже півмільйона гривень", - написав Луценко на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Пізніше в п'ятницю в Державному бюро розслідувань (ДБР) повідомили про затримання учасників злочинної групи в складі в. о. голови Державної служби зайнятості (ДСЗУ), інших керівників і посадових осіб цієї установи, які систематично вимагали та отримували неправомірну вигоду під час фінансування за договорами будівництва та капітального ремонту підлеглих центрів зайнятості в регіонах.

"Так, 16 травня задокументовано передання 480 тисяч гривень за підписання акту виконаних робіт із будівництва Житомирського центру зайнятості - заступнику начальника управління організації матеріально-технічного забезпечення ДСЗУ. Ці кошти у службовому кабінеті він передав начальнику цього управління. Далі їх отримав водій для подальшого передання в. о. голови ДСЗУ. Водій намагався вивезти гроші на автомобілі, після чого усіх учасників схеми було затримано", - повідомляє прес-служба ДБР.

У Держбюро додали, що до цього раніше було задокументовано два епізоди передання 200 тис. грн і 120 тис. грн за підписання актів виконаних робіт.

"Окрім того, під час здійснення досудового слідства також задокументовано злочинну діяльність, пов’язану із отриманням неправомірної вигоди іншими високопосадовцями Державної служби зайнятості та Міністерства соціальної політики України", - йдеться в повідомленні.

Наразі невідкладні слідчі дії тривають, здійснюються одночасно 28 обшуків у службових приміщеннях Міністерства соціальної політики України, Державної служби зайнятості України, за місцем проживання та в транспортних засобах фігурантів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в місті Києві, процесуальне керівництво - Військова прокуратура Центрального регіону України, оперативне супроводження - Департамент захисту економіки Національної поліції України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

Суд обрав запобіжний захід організаторам злочинної групи Чернівецької митниці

Віцеканцлер Німеччини Габек прибув в Україну для підготовки конференції з відновлення

Розвідники спецпідрозділу "Кабул 9" за дві доби виявили та знищили дев’ять одиниць військового транспорту і склад боєприпасів

Окупанти обстріляли 22 населені пункти на Харківщині, виникли пожежі

В Івано-Франківській області ППО збила всі ворожі БПЛА, у результаті падіння уламків виникли пожежі

У Херсонській області за добу через обстріли 16 людей дістали поранення

У Чернігові кількість загиблих унаслідок ракетного удару на ранок зросла до 18 людей

Сили оборони за добу ліквідували 910 окупантів

Українська авіація завдала ударів по восьми районах розміщення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА