19:09 17.05.2019

Деякі лідери іноземних держав вже підтвердили участь в інавгурації Зеленського, РФ не запрошено

1 хв читати
Деякі лідери іноземних держав вже підтвердили участь в інавгурації Зеленського, РФ не запрошено

Україна не висилала запрошення на інавгурацію президента Володимира Зеленського офіційним особам від Російської Федерації, повідомила речник Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко.

"Російську Федерацію не було запрошено на заходи з нагоди інавгурації. Ми запрошували тих наших партнерів і ті держави, які, звичайно, активно співпрацюють з Україною, є нашими партнерами та друзями", - повідомила Зеленко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю ввечері.

Водночас в ефірі телеканалу "112.Україна" речник МЗС зазначила, що з огляду на різницю в часі запрошення продовжують підтверджувати і в Києві очікують підтвердження.

"Президенти країн Балтії, президент Грузії та Угорщини вже підтвердили свою участь", - сказала вона.

На запитання, чи підтверджено інформацію ЗМІ про прибуття до Києва на інавгурацію Зеленського віце-президента США Майка Пенса, речник МЗС України сказала: "Наразі немає підтвердження про участь високого представника з США, але найближчим часом ми очікуємо більш конкретної інформації".

При цьому вона зазначила, що в Києві очікують, окрім участі в інавгурації іноземних гостей, також проведення низки двосторонніх зустрічей, однак графік таких ще уточнюється.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА