19:14 17.05.2019

Прокурор АРК: Направлено нові доручення в Таджикистан і Киргизстан у справі геноциду кримських татар, РФ відмовилася надавати документи

2 хв читати
Прокурор АРК: Направлено нові доручення в Таджикистан і Киргизстан у справі геноциду кримських татар, РФ відмовилася надавати документи

Прокуратура Автономної республіки Крим отримала відмову від РФ у наданні архівних документів для розслідування справи про депортацію кримських татар, у Таджикистан і Киргизстан направлено нові міжнародно-правові доручення, повідомив прокурор АРК Гюндуз Мамедов.

"На сьогодні головним викликом у цьому кримінальному провадженні є отримання документів із країн, де було скоєно цей злочин, для того щоб провести судово-медичну експертизу", - сказав Мамедов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що для отримання копій необхідних архівних документів, встановлення та допиту можливих свідків, прокуратура направила запити про міжнародно-правову допомогу в Узбекистан, Казахстан і РФ.

"На жаль, сьогодні, після неодноразових листів-нагадувань, ні Узбекистан, ні Казахстан не надали цю інформацію, а РФ відповіла відмовою. Зокрема, в листі РФ зазначено, що надання такої інформації суперечить інтересам національної безпеки РФ", - пояснив прокурор АРК.

Він також повідомив: "Нещодавно прокуратура АР Крим через Генпрокуратуру направила нові міжнародно-правові доручення в Таджикистан і Киргизстан із тими самим завданнями правоохоронцям".

"Нам потрібно поставити правову крапку в цьому кримінальному провадженні та за можливістю, зокрема, крапку міжнародну. Заради відновлення справедливості й запобігання таким злочинам у майбутньому", - підсумував прокурор АРК.

Як повідомлялося, прокуратура АРК підписала підозру Йосипу Сталіну та Лаврентію Берії у вчиненні геноциду через депортацію кримських татар - ч. 1 ст. 442 КК.

У грудні 2015 року прокуратура АР Крим розпочала розслідування у кримінальному провадженні за фактом насильницького переселення в 1944 році кримськотатарського народу та представників інших національних груп із території Кримської АРСР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА