08:11 18.05.2019

Харківський окружний адмінсуд залишив намет волонтерів у центрі міста

2 хв читати
Харківський окружний адмінсуд залишив намет волонтерів у центрі міста

Харківський окружний адмінсуд відмовився задовольнити позов міської ради, яка просила прибрати з центру міста намет волонтерів для збору допомоги армії, повідомило "Громадське. Харків" у своєму Телеграм-каналі.

"Адвокати міської ради не змогли довести, що намет загрожує національній безпеці. Так само як і не створює перешкод для руху", - сказано в повідомленні в ніч на суботу.

У сторін є одна доба на оскарження рішення.

Як повідомлялося, намет "Все для перемоги" встановлений на пл.Свободи проукраїнськими активістами в середині вересня 2014 року. За задумом активістів, він мав стати постійно діючою загальною платформою низки громадських ініціатив для допомоги армії і переселенцям.

8 травня 2019 року на сайті Харківської міськради була зареєстрована електронна петиція з вимогою прибрати з пл.Свободи волонтерський намет.

Того ж дня Г.Кернес заявив про підтримку петиції і пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб її реалізувати, якщо вона набере необхідну кількість голосів. Протягом 9 травня петиція набрала більше 5 тис. голосів, необхідних для розгляду міською владою.

11 травня на сайті Харківської міськради було опубліковано розпорядження департаменту територіального контролю про знесення намету, оскільки, на думку чиновників, його встановили самовільно і з порушеннями законодавства. У документі зазначено, якщо протягом трьох днів намет не буде демонтований добровільно, його демонтують на підставі рішення виконкому Харківської міськради.

15 травня в Харківській міськраді відбулось засідання погоджувальної комісії, на якому розглянуто повідомлення про проведення безстрокового мирного зібрання з використанням волонтерського намету "Все для перемоги" на пл.Свободи.

"Комісія прийняла рішення запропонувати перенести проведення масового заходу з використанням намету з пл.Свободи на пл. Захисників України. У разі відмови - доручити юридичному департаменту Харківської міської ради у встановлений термін забезпечити підготовку і подання матеріалу до Харківського окружного адміністративного суду", - повідомляє прес -служба Харківської міськради.

В інформації зазначається, що заявка на проведення зборів з використанням намету надійшла на електронну пошту міськради від Михайла Лебедя 12 травня. Заявник був запрошений на засідання комісії, але не з'явився.

За словами директора департаменту інфраструктури Харківської міськради Сергія Дульфана, волонтерський намет встановлений на проїжджій частині, що є порушенням закону "Про дорожній рух".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА