15:16 18.05.2019

Харківська міськрада домагатиметься в Апеляційному суді заборони на волонтерський намет у центрі міста

2 хв читати

Харківська міськрада в суботу подасть до другого Апеляційного суду апеляцію на рішення Харківського окружного адмінсуду, який відмовився заборонити проведення безстроковогомирного зібрання з використанням волонтерського намету "Все для перемоги" на пл. Свободи.

"Сьогодні апеляцію буде подано", - сказав кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна директор департаменту у справах інформації та зв'язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

Як повідомлялося, намет "Все для перемоги" на пл. Свободи встановили проукраїнські активісти всередині вересня 2014 року. За задумом активістів, він мав стати постійною спільною платформою низки громадських ініціатив для допомоги армії та переселенцям.

8 травня 2019 року на сайті Харківської міськради було зареєстровано електронну петицію з вимогою прибрати з пл. Свободи волонтерський намет.

Того ж дня Геннадій Кернес заявив про підтримку петиції і пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб її реалізувати, якщо вона набере необхідну кількість голосів. Протягом 9 травня петиція набрала понад 5 тис. голосів, необхідних для розгляду міською владою.

11 травня на сайті Харківської міськради було опубліковано розпорядження департаменту територіального контролю про знесення намету, оскільки, на думку чиновників, його встановили самовільно і з порушеннями законодавства. У документі зазначено, якщо протягом трьох днів намет не буде демонтований добровільно, його демонтують на підставі рішення виконкому Харківської міськради.

15 травня в Харківській міськраді відбулось засідання погоджувальної комісії, на якому розглянуто повідомлення про проведення безстрокового мирного зібрання з використанням волонтерського намету "Все для перемоги" на пл.Свободи.

"Комісія прийняла рішення запропонувати перенести проведення масового заходу з використанням намету з пл.Свободи на пл. Захисників України. У разі відмови - доручити юридичному департаменту Харківської міської ради у встановлений термін забезпечити підготовку і подання матеріалу до Харківського окружного адміністративного суду", - повідомляє прес -служба Харківської міськради.

У ніч на 18 травня Харківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Харківської міськради.

"Перевіривши юридичну та фактичну обґрунтованість доводів сторін, суд дійшов висновку, що мотивація та докази, на які посилається позивач, не дають суду підстав для встановлення висновків про обґрунт

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА