17:14 18.05.2019

Суд обрав запобіжні заходи фігурантам справи Аллерова - гендиректору будівельної компанії та оцінювачу

2 хв читати
Суд обрав запобіжні заходи фігурантам справи Аллерова - гендиректору будівельної компанії та оцінювачу

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді застави фігурантам справи екс-командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова – генеральному директору компанії-забудовника і оцінювачу, причетним до заволодіння майна Головного управління Національної гвардії в розмірі 81 млн 640 тис. грн.

Як повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України, відповідні рішення суд ухвалив на засіданнях 16-17 травня.

Так, генеральному директору компанії-забудовника суд призначив заставу в 2 млн грн, оцінювачу - заставу в 1,5 млн грн.

"Таким чином, суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ і прокурорів САП тільки щодо екс-командувача Нацгвардії, і відмовив у задоволенні клопотань щодо інших підозрюваних (суд призначив їм заставу, тоді як слідство клопотало про утримання під вартою). Сумарний обсяг застав (8,3 млн грн), призначених судом, майже вдесятеро менший за збитки, завдані діями підозрюваних", - повідомляє НАБУ.

Як повідомлялося, 17 травня Солом'янський районний суд Києва ухвалив взяти під варту колишнього командувача Нацгвардії України Юрія Аллерова терміном на 60 діб, до 12 липня, з правом внесення застави в розмірі 4,8 млн грн.

Детективи НАБУ затримали Аллерова, а також гендиректора компанії-забудовника і оцінювача 14 травня 2019 року за підозрою у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), а оцінювача - за ч. 5 ст. 27 і ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (співучасть у привласненні майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем).

Слідство встановило, що в 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (далі реорганізоване в ГУ Нацгвардії України) і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали побудувати житловий комплекс з паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати в житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

Однак згодом, у 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та сама компанія-забудовник будувала на околиці Києва (біля станції метро "Червоний хутір"). Вартість цих квартир, як встановила проведена в рамках досудового розслідування експертиза, на 81 млн 635 тис. 448 грн менша за ту, в яку оцінено квартири, що їх мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з грудня 2017 року за матеріалами журналістських розслідувань програми Bihus.Info.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА