07:56 19.05.2019

За минулу добу бойовики 18 разів обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, поранені четверо військових

2 хв читати
За минулу добу бойовики 18 разів обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, поранені четверо військових

За минулу добу бойовики 18 разів обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, чотири українських військовослужбовців отримали поранення, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС).

"18 травня озброєні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню, з них шість - із застосуванням заборонених мінських угодами артилерійських систем калібру 152 і 122 мм і мінометів калібрів 120 і 82 мм. Унаслідок обстрілу четверо військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення", - йдеться у зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру штабу в соцмережі Фейсбук у неділю вранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 10 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил. Зокрема, тричі з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - поблизу н.п. Піски, чотири рази з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у Авдіївки, зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - біля н.п. Новоселівка Друга, двічі з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - навколо н.п. Мар'їнка та Пищевик.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників були обстріляні вісім разів з артилерійських систем калібру 152 і 122 мм - поблизу н.п. Новотошківське, п'ять разів з мінометів калібрів 120 і 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у н.п. Кримське, з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - поблизу смт Південне, зі стрілецької зброї - неподалік н.п. Станиця Луганська.

За даними української розвідки, 18 травня два бойовика знищені, ще троє поранені.

"З початку поточної доби ворог з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї обстріляв наші позиції поблизу населеного пункту Водяне в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід"", - додали в штабі Операції.

Також у прес-центрі зазначили, що з початку доби втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА