08:08 19.05.2019

Консультативна місія ЄС завершила тренінги з доброчесності для СБУ

2 хв читати
Консультативна місія ЄС завершила тренінги з доброчесності для СБУ

Консультативна місія ЄС в Україні (КМЕС) спільно зі Службою безпеки України (СБУ) завершила річну програму тренінгів з доброчесності для понад 100 співробітників СБУ, повідомила прес-служба Консультативної місії ЄС в Україні.

"Тренінги були спрямовані на те, щоб зробити добропорядність частиною діяльності і навчальної програми СБУ з метою протидії корупції в організації. Зі свого боку, на церемонії, яка сьогодні відбулась у Києві, заступник голови КМЕС Фредрік Весслау і заступник голови СБУ Вадим Поярков представили новий Кодекс поведінки СБУ", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, протягом 12 місяців у рамках пропаганди принципів доброчесності в СБУ, експерти КМЕС і інструктори Академії і відділу кадрів СБУ провели тренінги в 7 містах України, участь в яких взяли 130 керівників середньої ланки СБУ. Одним з результатів проекту є те, що вже цього року в навчальну програму Академії СБУ включено 90-годинний курс лекцій та семінарів, присвячених питанням чесноти. Крім того, такий курс є частиною програми підвищення кваліфікації співробітників СБУ.

"КМЕС докладає багато зусиль, закликаючи до реформи СБУ, яка, на нашу думку, є важливою складовою реформи сектора громадянської безпеки в цілому, - заявив Весслау.

За його словами, сучасна європейська служба безпеки повинна захищати права людини і громадян.

Також КМЕС тісно співпрацює з США і НАТО на підтримку реальної реформи СБУ і парламентського нагляду за правоохоронними відомствами. Метою цієї реформи є перетворення організації в сучасне ефективне відомство з чітко визначеними повноваженнями.

Зазначається, що СБУ має бути деполітизованим і демілітаризованим органом, котрий працює під наглядом парламенту в межах чітко визначених повноважень, які обмежуються контррозвідкою, протидією тероризму і захистом державної таємниці. Крім того виключити з функцій СБУ організовану злочинність, економічні злочини і боротьбу з корупцією або контрабандою.

"Дозвольте висловити подяку співробітникам СБУ за ті прекрасні відносини, які сформувалися між нашими організаціями, і привітати із введенням нового механізму чесноти. Ми продовжимо підтримувати реформу СБУ. Модернізована СБУ користуватиметься великою довірою, що сприятиме поглибленню співпраці з нашими партнерами спільноти євроатлантичної безпеки і розвідки. Реформи потрібні для того, щоб наблизити Україну до ЄС і НАТО", зазначив заступник голови КМЕС.

Також повідомляється, що КМЕС продовжить роботу над новим законопроектом про СБУ, а по завершенні допоможе спецслужбі розробити план заходів і чітку дорожню карту щодо розмежування повноважень, впровадження ефективного механізму нагляду і відповідної демілітаризації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА