08:36 20.05.2019

Марш сексменшин під охороною поліції відбувся в Кишиневі

2 хв читати
Марш сексменшин під охороною поліції відбувся в Кишиневі

Марш солідарності сексуальних меншин відбувся у неділю в Кишиневі.

Як передає кореспондент "Інтерфаксу" з місця подій, нинішнього року марш пройшов під слоганом "Я в порядку". За оцінками організаторів, в ньому взяли участь близько 500 людей.

Вони несли прапори ЛГБТ-спільноти та плакати з написом: "Ми з собою в порядку, з ненавистю - ні!".

Безпеку учасників маршу забезпечували поліцейські, яких було в кілька разів більше, ніж маніфестантів.

Поліцейські здійснили небувалі заходи безпеки - перекрили близько 10 перехресть на всій протяжності маршруту. Тисячі поліцейських супроводжували учасників маршу, кордони поліцейських в захисному обмундируванні оточили колону з усіх боків.

Також було перекрито рух на всіх вулицях, що перетинають вулицю Бухарестську, а також на інших вулицях центральної частини Кишинева.

В кінці маршруту учасників маршу чекали автобуси. За словами організаторів, учасники маніфестації поїдуть "у безпечне місце".

Перед тим, як сідати в автобуси, учасники заходу подякували поліції і іноземним дипломатам, які взяли участь або підтримали захід.

"Цього року марш пройшов відмінно, на всьому наміченому маршруті. Дякуємо поліції за сприяння в проведеному заході. Ми з собою в порядку, з ненавистю - ні!", - заявила Анжеліка Фролова, виконавчий директор організації людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією "Гендер- док-М".

На перехрестях у центрі Кишинева і біля Палацу Республіки до маніфестантів намагалися прорватися представники православної спільноти, щоб перешкодити проведенню маршу. Кілька років поспіль представникам православної церкви вдавалося зірвати марш ЛГБТ-спільноти через два-три квартали. Цього разу, як і минулого року, поліцейські не допустили зіткнень опонентів.

Представники православної спільноти напередодні провели Марш на захист сімейних цінностей. У ньому взяли участь президент Молдови Ігор Додон з сім'єю і митрополит Кишинівський і Всієї Молдови Володимир. У неділю під патронажем президента на центральній площі Кишинева відбувся Фестиваль сім'ї.

Раніше митрополит засудив проведення маршу і зажадав від адміністрації Кишинева не дозволяти його.

Посольства низки зарубіжних країн в Кишиневі або акредитовані в Молдові виступили в п'ятницю зі спільною заявою з приводу Міжнародного дня проти гомофобії, висловивши підтримку молдавським представникам ЛГБТІ-спільноти.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА