20:32 20.05.2019

Генпрокуратура незабаром подасть пакет документів до Нацбюро Інтерполу для оголошення в міжнародний розшук фігуранта "справи Гандзюк" Левіна

2 хв читати
Генпрокуратура незабаром подасть пакет документів до Нацбюро Інтерполу для оголошення в міжнародний розшук фігуранта "справи Гандзюк" Левіна

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення щодо обрання фігуранту справи про вбивство громадської активістки, радника мера Херсона Катерини Гандзюк - Олексію Левіну (Москаленку) - запобіжного заходу у вигляді арешту, після набуття відповідним рішенням суду чинності Генеральна прокуратура подасть екстрадиційний пакет документів до Національного бюро Інтерполу України.

"Слідчим суддею Шевченківського районного суду м. Києва сьогодні, 20.05.2019 року, винесено ухвалу про обрання Олексію Левіну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Повний текст ухвали буде надано 23.05.2019 о 15.00. Ухвала набере чинності через п’ять днів", - написала прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

Вона пояснила, що після набуття ухвалою чинності Генеральна прокуратура подасть екстрадиційний пакет документів до Національного бюро Інтерполу України. "Левін буде оголошений у міжнародний розшук", - підсумувала прес-секретар.

У свою чергу адвокат Масі Найєм висловив обурення, чому до суду з цього питання прокуратура не звернулася в грудні 2018 року, коли генпрокурор Юрій Луценко припустив розголошення даних досудового розслідування, згадавши про підозру Левіну.

"Про те, що пан Левін втік з України ще в серпні 2018 року - взагалі мовчу. За це має бути окрема відповідальність тих осіб, які злили інформацію слідства пану Левіну та дозволили йому втекти", - написав Масі Найєм на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою громадську активістку, радника мера Херсона Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Було затримано п'ятьох підозрюваних у замаху на Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

7 травня 2019 року Генеральна прокуратура України затвердила і направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно п'яти осіб, обвинувачуваних у завданні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть К.Гандзюк.

Херсонський міський суд розпочне розгляд справи про вбивство Гандзюк 27 травня. На офіційному сайті суду зазначено, що обвинуваченими в умисному тяжкому нанесенні тілесних ушкоджень К.Гандзюк виступають Микита Грабчук, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Сергій Торбін і Віктор Горбунов.

У грудні 2018 року генпрокурор Луценко повідомив, що правоохоронні органи оголосили підозру Левіну як учаснику підготовки та організації нападу на Гандзюк. За його словами, Левін має кримінальне минуле, а після скоєння злочину залишив територію України й розшукується.

У січні 2019 року Служба безпеки України оголосила Левіна в розшук. Згідно з оприлюдненою інформацією, він зник 19 серпня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА