21:12 20.05.2019

Суд легалізував в Україні рішення Стокгольмського арбітражу про виплату ОПЗ більше ніж $250 млн Ostchem Фірташа

2 хв читати
Суд легалізував в Україні рішення Стокгольмського арбітражу про виплату ОПЗ більше ніж $250 млн Ostchem Фірташа

Київський апеляційний суд визнав і надав дозвіл на виконання рішення Стокгольмського арбітражу про стягнення понад $250 млн із ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) на користь Ostchem Holding Limited за постачання газу.

"Видати виконавчий лист на примусове виконання часткового арбітражного рішення... про сплату ОПЗ на користь компанії Ostchem Holding Limited...", - йдеться в рішенні суду від 24 квітня, повний текст якого складено 25 квітня.

Згідно з документом, оприлюдненим у Єдиному реєстрі судових рішень (ЄРСР), ОПЗ відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу від 25 липня 2016 року має заплатити Ostchem майже $193,26 млн основного боргу і $57,98 млн штрафів.

ОПЗ заперечував проти такого рішення українського суду, зазначаючи, що підприємство стоїть із середини 2018 року і виконання рішення Стокгольмського арбітражу призведе до банкрутства і загроз техногенної та екологічної катастрофи. Крім того, ФДМ заявляв, що укладені в 2019 році контракти ОПЗ і Ostchem є нікчемними.

Апеляційну скаргу на це рішення може бути подано до Верховного Суду протягом 30 днів.

Як повідомлялося, в 2016 році Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма постановив стягнути з ОПЗ на користь Ostchem Holding Limited $250 млн за газ, який Ostchem поставляла на завод у 2013 році.

У березні 2017 року постановою міського суду Южного це рішення було легалізовано на території України. Справедливість цієї постанови також визнав Апеляційний суд Одеської області. У липні 2018 року Верховний Суд скасував ці рішення.

Ostchem Holding Limited - холдингова група, що об'єднує групу хімічних підприємств, які виробляють мінеральні добрива, органічні кислоти, діоксид титану, кальциновану соду, рідкий азот та інші хімічні продукти. Входить до складу фінансово-промислової групи Group DF українського підприємця Дмитра Фірташа.

При цьому до складу Ostchem входять наступні підприємства: "Азот" (Черкаси), "Концерн Стирол" (Горлівка), "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" (Сєвєродонецьк), "Рівнеазот" (Рівне), "Нітроферт" (Кохтла-Ярве, Естонія) , "Таджик Азот" (Сарбанд, Таджикистан).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА