08:41 21.05.2019

США відтермінують введення заборони на бізнес із Huawei на 90 днів

1 хв читати
США відтермінують введення заборони на бізнес із Huawei на 90 днів

Міністерство торгівлі США повідомило, що надасть китайській Huawei тимчасовий дозвіл терміном на 90 днів на закупівлю в США сервісів і комплектуючих, необхідних для випуску телекомунікаційного обладнання і забезпечення роботи смартфонів.

Відповідне розпорядження повинно бути офіційно опубліковано в США в середу.

Раніше США, наголошуючи на загрозі національній безпеці, прийняли рішення включити Huawei до переліку компаній, поставки якої американських технологій та комплектуючих можуть здійснюватися тільки на підставі спеціальних ліцензій.

Слідом за цим Google заявила про намір позбавити китайську компанію доступу до послуг, пов'язаних з підтримкою операційної системи Android, а американські виробники напівпровідників вирішили припинити поставки своєї продукції Huawei. Тепер ці рішення будуть переглянуті.

Huawei є другим найбільшим у світі виробником смартфонів, використовуючи в них операційну систему Android від Google, а також найбільшим світовим виробником телекомунікаційного обладнання. При виробництві обладнання Huawei широко використовує американські напівпровідники, вироблені Qualcomm, Intel і Broadcom.

Загальний обсяг закупівель китайською компанією комплектуючих у США становить близько $ 11 млрд на рік.

За повідомленнями ЗМІ, Huawei створила істотні запаси комплектуючих і вела роботу з пошуку альтернативних джерел поставок напівпровідників, а також розробляє власну операційну систему для смартфонів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА