08:34 22.05.2019

Трамп звинуватив демократів у бажанні провести повторне розслідування Мюллера

3 хв читати
Трамп звинуватив демократів у бажанні провести повторне розслідування Мюллера

Президент США Дональд Трамп заявив, що демократи були розчаровані розслідуванням спецпрокурора Роберта Мюллера і хочуть повторити його.

"Після того, як було витрачено $ 40 млн, вивчено 1,4 млн сторінок документів і опитано 500 осіб при повній підтримці Білого дому, доповідь Мюллера стала великим розчаруванням для демократів, тому вони хочуть зробити це знову. Так не можна - це погано для нашої країни!", - написав Трамп у своєму Твіттері.

Він зазначив, що демократи хочуть допитати тих же людей і вивчити ті самі події, що і Мюллер, який займався розслідуванням про передбачуване втручання Росії в президентські вибори США в 2016 році.

"Раніше такого ніколи не траплялося з президентом. Навіть з президентом Обамою такого ніколи не відбувалось", - додав Трамп.

Демократи Палати представників США все активніше закликають до дачі показань спеціального прокурора Мюллера.

Голова юридичного комітету Палати представників Джеррольд Надлер неодноразово заявляв, що викличе Мюллера повісткою, якщо це необхідно, але він сподівається, що до цього не дійде.

Співробітники Надлера протягом декількох тижнів вели переговори з канцелярією спецпрокурора і міністерством юстиції з приводу потенційних показань Мюллера.

Деякі демократи покладають провину за нездатність Мюллера укласти угоду на міністерство юстиції і Генерального прокурора Вільяма Барра, який все ще контролює його свідчення, так як спецпрокурор залишається співробітником юстиції.

Не виключено, що юридичний комітет і команда Мюллера зможуть домовитися про те, щоб спецпрокурор дав частину або всі свої свідчення за закритими дверима.

Раніше стало відомо, що Надлер відправив повістки для надання свідчень і подання необхідних для розслідування документів Енні Дональдсон, яка служила референтом колишнього радника Білого дому Дона Макгалі, а також екс-директору з комунікацій президентської адміністрації Хоуп Хікс.

На думку демократів, Дональдсон і Хікс стали свідками низки ключових подій, що сталися під час розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, які можуть свідчити про перешкоджання правосуддю з боку адміністрації президента.

Раніше Надлер вже видав повістку для отримання документів і свідчень від Макгалі, але колишній юрисконсульт Білого дому відмовився її виконувати.

Пізніше голова юридичного комітету Палати представників США висловив готовність звернутися до суду, щоб отримати свідчення від Макгалі.

У березні 2019 роки команда Мюллера завершила роботу над доповіддю про передбачуване втручання РФ у вибори 2016 року в США і передала його генпрокурору США. Той у листі Конгресу оголосив, що слідчі не виявили ознак змови між РФ і передвиборчим штабом Дональда Трампа.

Спецпрокурор також не став висувати звинувачень у перешкоджанні правосуддю проти Трампа, залишивши це питання на розсуд генпрокурора. Вільям Барр дійшов висновку, що немає достатніх підстав для пред'явлення президенту звинувачень.

Пізніше Мін'юст США опублікував відредаговану версію доповіді Мюллера.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА