20:53 22.05.2019

У НАТО схвалюють прихильність українського керівництва реформуванню Збройних сил

2 хв читати
У НАТО схвалюють прихильність українського керівництва реформуванню Збройних сил

Глава Військового комітету НАТО Стюарт Піч (Stuart Peach) схвалює прихильність української влади продовжувати реформування Збройних сил України.

У середу в Брюсселі на прес-конференції після засідання Військового комітету, в якому взяв участь генерал Збройних сил України Віктор Муженко, звільнений з посади начальника Генерального штабу ЗСУ президентом України Володимиром Зеленським під час візиту до Брюсселя, Піч повідомив, що питання реформування українських Збройних сил було предметом обговорення в рамках засідання. "Ми відзначили ситуацію у сфері безпеки, яка становить виклики, і ми схвалюємо прихильність української влади продовжувати реформи", - повідомив він.

Піч запевнив, що НАТО продовжить "координувати та підтримувати процес реформ українських Збройних сил". "Ми вражені кількістю та якістю реформ, які було зроблено", - наголосив керівник Військового комітету.

За його словами, Муженко поінформував колег про поточну ситуацію, про процес реформ ЗСУ. Сторони також обговорили питання поліпшення координації між союзниками та Україною.

Головнокомандувач сил НАТО в Європі Тод Волтерс (Tod D. Wolters, збройні сили США), який на початку травня вступив на цю посаду, у свою чергу констатував, що США за останні кілька років збільшили кількість навчань українських ЗСУ. "Ми плануємо продовжувати тренувальний режим навчань, що дасть можливість Україні краще захищати свою суверенну територію", - зазначив він.

Говорячи про можливі контакти з його російським колегою начальником Генерального штабу Валерієм Герасимовим, Волтерс повідомив, що має намір продовжити існуючу практику. "Практику, яка була раніше, буде продовжено", - повідомив він. При цьому головнокомандувач не зміг повідомити дату можливого спілкування з російською стороною, яка "ще має бути визначена".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Протестувальники намагалися взяти штурмом завод Tesla в Німеччині

Щонайменше 60 людей загинули внаслідок повені в Афганістані

Генасамблея ООН схвалила резолюцію, що надає Палестині нові права та відновлює її заявку на членство в ООН

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА