07:02 23.05.2019

Харківський виконком знову перезатвердив тарифи на проїзд у міськелектротранспорті

3 хв читати
Харківський виконком знову перезатвердив тарифи на проїзд у міськелектротранспорті

Виконком Харківської міської ради на засіданні в середу знову прийняв рішення про встановлення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах у розмірі 6 грн за поїздку і в метро - 8 грн за поїздку.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на відміну від попередніх рішень прийнятий у середу документ встановлює вартість проїзду як для фізичних, так і для юридичних осіб. "У рішенні, що приймалось ... не йшлось про суб'єктів господарювання. У пропонованому сьогодні рішенні пропонується встановити тариф для юридичних осіб, тобто суб'єктів господарювання", - сказав в ході засідання заступник міського голови Харкова Михайло Фатєєв.

Після закінчення засідання він пояснив, що з проханням встановити тариф для юридичних осіб звернулися комунальні підприємства, які здійснюють перевезення в міськелектротранспорті. "До нас, до мера звернулись комунальні підприємства, Харківський метрополітен і підприємства наземного електричного транспорту, з проханням встановити тарифи для продажу платіжних засобів юридичним особам. Тобто підприємствам, суб'єктам господарювання. Був підготовлений проект рішення, в якому, зокрема, затверджувався тариф для продажу платіжних документів (проїзних), юридичним особам", - сказав Фатєєв.

За його словами, нове рішення про тарифи на проїзд в міськелектротранспорті, на відміну від попередніх, є регуляторним актом, тому раніше міська влада оприлюднила його аналіз регуляторного впливу.

Починаючи з лютого, виконком Харківської міськради втретє встановлює вартість проїзду в трамваях і тролейбусах у розмірі 6 грн за поїздку і в метро - в розмірі 8 грн за поїздку.

19 лютого Харківський окружний адміністративний суд задовольнив заяву про забезпечення позовів ХАЦ і І.Черняка і призупинив дію рішення виконкому міськради щодо підвищення вартості проїзду в міськелектротранспорті на час розгляду позовів. Однак міськелектротранспорт продовжує перевозити пасажирів за підвищеною ціною: трамваї і тролейбуси по 6 грн (замість 4 грн), а метро - по 8 грн (замість 5 грн).

За фактом невиконання міськрадою ухвал окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів на проїзд в метро, трамваях і тролейбусах розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 382 (умисне невиконання судового рішення посадовими особами) КК України.

20 лютого виконком міськради прийняв рішення про вартість проїзду в міськелектротранспорті в новій редакції. На думку чиновників мерії, на ці документи рішення, прийняті раніше окружним адміністративним судом, не поширюються.

27 лютого Харківська міськрада більшістю голосів на черговій сесії підтримала прийняті виконкомом рішення про встановлення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах на рівні 6 грн, а в метро - на рівні 8 грн.

25 березня Другий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляції, подані виконкомом Харківської міськради, КП "Харківський метрополітен" і комунальними підприємствами, що здійснюють перевезення в наземному міськелектротранспорті, на рішення суду першої інстанції щодо призупинення підвищення тарифів на проїзд у метро, трамваях і тролейбусах до розгляду позовів по суті.

4 квітня на офіційному сайті Харківської міськради були оприлюднені проекти рішень виконкому про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і багажу в трамваях, тролейбусах і метро, а також аналіз регуляторного впливу обох документів. Проектами рішень пропонується встановити вартість проїзду в трамваях і тролейбусах у розмірі 6 грн за поїздку, а в метро - 8 грн. В аналізі регуляторного впливу вказано, що діючі тарифи (4 грн в трамваях і тролейбусах і 5 грн в метро) "не відшкодовують економічно обґрунтовані витрати підприємств з надання послуг і не забезпечують доходи, необхідні для безперебійного, безаварійного перевезення пасажирів".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА