07:53 23.05.2019

Прем'єр-міністр Великої Британії може оголосити про свою відставку вже 24 травня

2 хв читати
Прем'єр-міністр Великої Британії може оголосити про свою відставку вже 24 травня

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей подасть у відставку вже цієї п'ятниці, 24 травня, пише The Times з посиланням на обізнані джерела в оточенні політика.

"Вона розраховувала, що повинна зробити останній крок, але, якщо це неможливо, значить, вона йде з дороги", - заявив один зі співрозмовників видання.

За інформацією джерел газети, Мей може оголосити про свою відставку в п'ятницю після зустрічі з головою парламентського комітету Гремом Бреді.

Раніше про те, що покидає пост, повідомила лідер палати громад Великої Британії Андреа Лідсом. Причиною свого відходу вона назвала розбіжності з прем'єр-міністром Терезою Мей з приводу Brexit.

Лідер палати громад - посада в британському уряді. Особа, що обіймає її, займається відносинами кабінету міністрів з парламентом.

Лідсом у заяві про відставку підкреслила, що досі залишалася в британському уряді, щоб "формувати Brexit, і боротися за нього". Однак вона більше не вважає, що підхід уряду дозволить реалізувати підсумки референдуму щодо Brexit, на якому більшість британців висловилися за вихід з ЄС.

Лідсом підкреслила, що нова пропозиція Мей стосовно Brexit не припускає, що Велика Британія після виходу з ЄС стане абсолютно незалежною державою. Також вона висловилася проти другого референдуму з Brexit, поступки, на яку готова піти Мей, щоб заручитися підтримкою в парламенті.

У вівторок Мей представила новий варіант законопроекту про Brexit, за яким повинен проголосувати британський парламент. Зокрема, Мей запропонувала депутатам провести голосування про повторний референдум щодо Brexit, пообіцяла їм голосування з аспектів майбутніх відносин з ЄС і запевнила в тому, що уряд шукатиме альтернативу критикованому "страхувальному плану з ірландського кордону".

Нова пропозиція відразу викликала негативну реакцію як серед лейбористів, так і серед консерваторів, які підтримують радикальний Brexit.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА