16:05 23.05.2019

В ОК "Північ" призначили службову перевірку через появу розпорядження про опитування військових щодо ставлення до НЗФ

2 хв читати
В ОК "Північ" призначили службову перевірку через появу розпорядження про опитування військових щодо ставлення до НЗФ

Оперативне командування (ОК) "Північ" заявило про призначення службової перевірки у зв'язку з отриманням розпорядження про опитування військовослужбовців щодо їхнього ставлення до незаконних збройних формувань (НЗФ), зазначивши, що цей документ втратив юридичну силу і скасований.

"Щодо інформації, яка поширена у ЗМІ та соціальних мережах стосовно опитування про ставлення військовослужбовців до незаконних збройних формувань, які перебувають на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей. Зазначена в документі інформація мала на меті створення прогнозування можливих ризиків для громадян України та військовослужбовців Збройних сил України та втілення запобіжних заходів на майбутнє щодо захисту цивільного населення", - йдеться в повідомленні на сторінці ОК "Північ" у Facebook.

У командуванні пояснили, що документ наразі втратив юридичну силу і скасований. У ньому "допущено викривлення інформації, яка мала бути направлена на всіх громадян України без винятку й не мала містити залучення військовослужбовців".

У зв'язку з цим в ОК "Північ" призначено службову перевірку.

"Військовослужбовці Збройних сил України не ведуть перемовин із незаконними збройними формуваннями та не беруть участі в політичних акціях", - нагадали в ОК "Північ".

Раніше журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook прокоментував появу на сайті фонду "Повернися живим" фрагмент розпорядження (телеграми), згідно з яким від командирів військових частин потрібно "організувати та провести вивчення серед особового складу ставлення військовослужбовців щодо можливих переговорів з "ДНР/ЛНР" і в період до 16:00 24.05.2019 через управління морально-психологічного забезпечення аналіз вивчення цього питання та можливі наслідки зазначеного".

Згідно з документом, контроль за виконанням цих вимог покладався на начальника управління морально-психологічного забезпечення - заступника командувача військ ОК "Північ" із морально-психологічного забезпечення.

За словами Бутусова, новопризначений начальник Генерального штабу Руслан Хомчак скасував це розпорядження.

За даними фонду "Повернися живим", цей документ надійшов до військових частин 23 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА