18:33 23.05.2019

Мін’юст запитав у Адміністрації президента інформацію щодо здійснення люстраційної перевірки новопризначених керівників АП

2 хв читати
Мін’юст запитав у Адміністрації президента інформацію щодо здійснення люстраційної перевірки новопризначених керівників АП

Міністерство юстиції України запитало в Адміністрації президента України інформацію щодо здійснення люстраційної перевірки новопризначених керівників АП, повідомив заступник міністра юстиції України Сергій Петухов.

"Сьогодні направляю листа в Адміністрацію президента України з роз'ясненням законодавства про очищення влади і його застосування щодо посади глави Адміністрації президента", - написав Петухов на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Він пояснив, що за здійснення люстраційної перевірки відповідає суб'єкт призначення, і у разі виявлення факту застосування заборон, передбачених законом, має звільнити таку особу та надіслати це рішення Міністерству юстиції.

"Ми вносимо цю особу в люстраційний реєстр. У разі невиконання вимог закону "Про очищення влади" остаточне рішення має приймати суд, і ми не виключаємо такого варіанта", - зазначив Петухов.

Він також повідомив, що з метою перевірки виконання закону про люстрацію Мін’юст просить інформацію щодо новопризначених керівників Адміністрації президента.

У листі, фотокопію якого Петухов оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі, Мін’юст просить АП надати копії трудової книжки (послужний список) та інформацію щодо початку здійснення перевірки, передбаченої законом (законом про очищення влади - ІФ), стосовно: глави Адміністрації президента Андрія Богдана, першого заступника глави АП Сергія Трофімова, а також заступників глави АП Юрія Костюка, Кирила Тимошенка, Руслана Рябошапки та Вадима Пристайка.

У Мін’юсті нагадують про необхідність додержання норм закону про очищення влади і чекають на повідомлення про результати розгляду свого листа протягом десяти днів.

"Це абсолютно звичайна усталена практика Мін’юсту, в якій немає ані краплі політики", - додав Петухов.

Як повідомлялося, напередодні, 22 травня заступник міністра юстиції Сергій Петухов заявив, що на посаду глави Адміністрації президента України не можна призначати люстрованх чиновників.

Як повідомлялося, новопризначений глава Адміністрації президента України Андрій Богдан наголосив, що несправедливо потрапив під дію закону про очищення влади (люстрацію), а президент Володимир Зеленський не порушив закону його призначенням.

Богдан із 2007 по 2010 рік працював заступником міністра юстиції України, потім заступником міністра Кабінету Міністрів (2010-2011) та урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики (2013-2014).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА