20:35 23.05.2019

Мінінфраструктури готує конкурс з будівництва вантажного терміналу в аеропорту "Бориспіль" на умовах державно-приватного партнерства

2 хв читати
Мінінфраструктури готує конкурс з будівництва вантажного терміналу в аеропорту "Бориспіль" на умовах державно-приватного партнерства

Міністерство інфраструктури України планує будівництво вантажного терміналу в міжнародному аеропорту "Бориспіль" на умовах державно-приватного партнерства (ДПП).

Про це генеральний директор "Борисполя" Павло Рябікін повідомив на брифінгу в аеропорту в четвер.

"Сьогодні в Мінінфраструктури готується конкурс на ДПП з вантажного терміналу. Ми могли б уже починати підготовчі роботи, але, оскільки орган управління прийняв рішення щодо проведення конкурсу - нині узгоджуються умови, і ми знаходимось в підвішеному стані, хоча нам треба терміново будувати новий вантажний термінал", - зазначив він.

За словами гендиректора, підготовлений підприємством проект будівництва терміналу сподобався міністерству, але в Мінінфраструктури вирішили, що будівництвом повинен займатися хтось інший.

"Ми готові його (вантажний термінал - ІФ) почати будувати хоч завтра. Він буде знаходитись на місці старого терміналу. Фактично у нас зараз дев'ять складів, з них три потрапляють в зону реконструкції, і ми на якийсь час опиняємось у дуже складних операційних умовах ... Але я думаю, що за період від восьми до 12 робочих місяців ми можемо реалізувати цей проект", - підкреслив Рябікін.

За його словами, вантажний термінал, що прилягає до терміналу "F", буде працювати як вантажний склад на період будівництва нового вантажного терміналу.

"Новий термінал буде розташовуватися поруч, одразу за ним. Там нині п'ять-шість дрібних споруд, серед яких експортний термінал, побудований в 1962 році і склад транзитного зберігання", - повідомив гендиректор "Борисполя".

Він також зазначив, що серед компаній, зацікавлених у ДПП, вантажна авіакомпанія Silk Way, низка спеціалізованих концентраторів вантажів, а також різні cargo-компанії.

"Кількість бажаючих велика. Питання - наскільки вони в змозі реалізувати цей проект", - підкреслив Рябікін.

Він також зазначив, що цього року "Бориспіль" може пережити зимові свята без істотного вантажного колапсу - команда аеропорту встановила нове програмне забезпечення із відстеження вантажів, модернізувала логістику і систему зберігання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА