20:45 23.05.2019

Сенат США пропонує збільшити до $300 млн допомогу Україні в оборонному бюджеті на 2020 рік

1 хв читати
Сенат США пропонує збільшити до $300 млн допомогу Україні в оборонному бюджеті на 2020 рік

Сенат США пропонує збільшити до $300 млн і суттєво розширити допомогу в політиці безпеки Україні в американському оборонному бюджеті на 2020 рік, повідомляє в четвер українське посольство США.

"Комітет з питань збройних сил Сенату США затвердив проект закону про "бюджет США на 2020 р. на потреби національної оборони", яким санкціоновано виділення Пентагону $300 млн для надання безпекової допомоги Україні, що на $50 млн перевищує асигнування поточного року. Із зазначеної суми $100 млн має бути спрямовано виключно на летальні види озброєнь", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці посольства України в США в соцмережі Facebook.

Згідно з документом, пропонується розширити напрями допомоги США у зміцненні обороноздатності Збройних сил України шляхом включення до неї засобів берегової оборони та протикорабельних ракет.

Закон про "бюджет США на 2020 р. на потреби національної оборони" набуде чинності після його ухвалення Сенатом і Палатою представників та підписання президентом США.

"Щиро вдячні Комітетові з питань збройних сил Сенату за важливе рішення, спрямоване на посилення безпекової та оборонної допомоги США Українській державі у боротьбі з російською агресією, що триває", - додали українські дипломати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА