07:29 24.05.2019

Глава АП: якщо з Росією вдасться досягти якихось домовленостей і будуть спірні моменти, потрібно запитати народ

3 хв читати
Глава АП: якщо з Росією вдасться досягти якихось домовленостей і будуть спірні моменти, потрібно запитати народ

Глава адміністрації президента України Андрій Богдан прояснив свою позицію і ідею опитування громадян країни щодо їхньої думки з тих чи інших спірних питань при досягненні з Російською Федерацією можливих домовленостей стосовно припинення війни на Донбасі.

"Йдеться про те, що в разі конфліктних питань у цих можливих домовленостях, краще запитати у населення, чи погоджується воно з цим. Якщо ні, то, можливо, не потрібно підписувати тих чи інших угод. Але таких домовленостей немає, на жаль, на сьогоднішній день, і це ще довгий шлях", - сказав він в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1 + 1" у четвер увечері.

Богдан уточнив, що при досягненні тих чи інших домовленостей не може йти мова про порушення Конституції України, відмову від територій або людей. "Але, можливо, це якісь компроміси про порядок пересування, можливості голосування. Я взагалі дуже патріотична людина і не прихильник ніяких "незалежних територій" та неукраїнського напрямку руху", - пояснив він.

Глава АП вказав, що не може одна людина вирішувати долю всього суспільства, не порадившись і не запитавши його думку. "У цивілізованих країнах проводяться опитування населення з тих чи інших болючих питань. Це нормальна практика, і якщо ми хочемо йти в Європу, не погано запитувати у своїх громадян, простих українців, що їм подобається і чого вони хочуть. Форм проведення може бути багато: опитування, соціологія, якісь передбачені законом можливості", - зазначив він.

Богдан вважає, що в історії України багато разів приймалися рішення, які розколювали суспільство. "Наша виборча кампанія довела, що політики думають не так, як народ. Політики закриті в своєму колі спілкування, і їхні думки відображають тільки їхні погляди, і українці часто думають по-іншому", - підкреслив він.

Глава АП також звернув увагу, що на сьогоднішній день не прийнятий закон України про референдум, який обов'язково потрібно прийняти.

Як повідомлялося, 21 травня глава АП Андрій Богдан заявив, що в команді Зеленського розглядають можливість винесення питання про укладення домовленостей з Росією про мир на Донбасі на всенародний референдум. "Ми розглядаємо винесення питання про досягнення мирних домовленостей з Росією на народний референдум, щоб не тільки депутати проголосували і президент прийняв рішення, а народ прийняв рішення, і суспільство дало оцінку", - сказав він.

Це висловлювання викликало дискусію серед політиків, експертів і громадян у соціальних мережах.

23 травня президент України Володимир Зеленський заявив, що винесення на референдум питання про укладення мирних домовленостей з РФ не має законодавчої ініціативи, а є способом з'ясувати думку суспільства.

"Ми повинні чути кожну людину. Це не законодавчий референдум, а інформаційний: громадяни, що ви думаєте. Це нормальна розмова з людьми", - сказав Зеленський під час зустрічі з громадськими активістами в четвер в адміністрації президента.

Учасники зустрічі, серед яких були волонтери та колишні військові, погодились, що доцільно назвати це не референдумом, а опитуванням.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА