08:10 24.05.2019

Американська ракета-носій Falcon 9 вивела на орбіту 60 інтернет-супутників компанії SpaceX

2 хв читати
Американська ракета-носій Falcon 9 вивела на орбіту 60 інтернет-супутників компанії SpaceX

Важка американська ракета-носій Falcon 9 в п'ятницю успішно вивела на орбіту 60 міні-супутників, призначених для початку створення глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.

"Успішне виведення супутників підтверджено", - повідомили в компанії.

Запуск двоступеневої ракети Falcon 9 був здійснений о 05:30 (за Києвом) з 40-го стартового комплексу на космодромі NASA на мисі Канаверал у штаті Флорида.

Приблизно через одну годину і дві хвилини після запуску на висоті 440 км супутники системи Starlink відділилися від ракети. Потім з користуванням власної рухової установки вони повинні вийти на задану орбіту висотою 550 км.

Загальна маса вантажу, виведеного на орбіту ракетою-носієм Falcon 9 компанії SpaceX, яка стала найбільшим для її ракет, склала 18,5 тонн.

Тим часом багаторазовий перший ступінь ракети-носія Falcon 9 зробив успішну керовану посадку на автоматичній плавучій платформі Of Course I Still Love You біля берегів штату Флорида через вісім з половиною хвилин після старту ракети.

60 супутників Starlink є першими з планованих близько 12 тис. космічних апаратів даного типу для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. Передбачається, що всі вони будуть виведені на орбіту після 2020 року. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в $ 10 млрд.

Як раніше повідомляв власник компанії SpaceX Ілон Маск, для забезпечення мінімального покриття потрібно, щонайменше, шість аналогічних запусків ракет з 60 супутниками, які планується здійснити до кінця поточного року, тобто вивести на орбіту 360 апаратів, а для середнього - 12 запусків, які дозволять створити угруповання з 720 апаратів.

SpaceX є однією з цілої низки компаній, які прагнуть розмістити на орбіті великі орбітальні угруповання супутників для забезпечення глобального інтернет-покриття. Серед них - OneWeb, Telesat, LeoSat і Amazon. Як повідомлялося, компанія OneWeb в лютому поточного року також вивела на орбіту перші шість супутників власної системи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА