08:28 24.05.2019

Коломойський запропонував мирову угоду щодо ПриватБанку в обмін на частку близько 25% акцій банку

3 хв читати
Коломойський запропонував мирову угоду щодо ПриватБанку в обмін на частку близько 25% акцій банку

 Український бізнесмен Ігор Коломойський запропонував мирову угоду щодо ПриватБанку в обмін на частку в розмірі близько 25% банку.

"Вихід із ПриватБанком - поверніть мені мій капітал, не номінал, а акціями. Поверніть акції! Зарахуйте мені мої 50-60 млрд грн, дайте якусь кількість акцій. Буде 24%, або 25,5% або 26%", - сказав Коломойський в інтерв'ю "Українській правді", зазначивши, що близько 75% за такого сценарію залишатимуться у власності держави.

В інтерв'ю відеопроекту "Україснької правди" "Чітко інтерв'ю" на запитання, чи хоче Коломойський повернути собі сам банк або ж вкладені у фінустанову кошти, він озвучив різні версії. Як варіант бізнесмен розглядає повернення йому державою статутного капіталу. На його думку, довести, що статутний капітал був, має суд. Для цього може бути призначена урядова комісія або незалежні аудитори, які й повинні визначити, що в банку був капітал, "який помножили на нуль або навіть зробили негативним".

Коломойський припустив, що в Нацбанку тоді "так змінили правила бухгалтерського обліку або обліку капіталу, нормативів", що його капітал став негативним.

"Тож вони сказали, що там є на 170 млрд кредитів, у яких немає застав, немає того, цього, забезпечення, тому, вибачте, капітал у вас негативний", - розповів він.

За його словами, на підставі цього й було здійснено націоналізацію банку.

"Але в основі лежить питання перевірки та їх звіту, що він неплатоспроможний", - наголосив український бізнесмен.

У разі, якщо буде визнано, що це було незаконно, то треба відновити капітал у банку.

"Треба відновити мій капітал у цьому банку. Сказати, що в мене там є 50 або 60 млрд. Але вони не в мене в кишені, вони перебувають у банку", - пояснив Коломойський.

З іншого боку, розмірковує Коломойський, за останні три роки після націоналізації банку відбулося багато змін.

"Відбулися події, які ми вже не можемо скасувати, або можемо скасувати, але тоді це загрожує нестабільністю і можливим фінансовим колапсом і для самого банку. І певною мірою для банківського ринку", - зазначив він.

І наголосив, що "ми всі не хочемо цього", тому що за ці три роки після націоналізації було залучено нових вкладників, видано нові активи, кредити.

Водночас це все покривається тим капіталом, який внесла держава, зазначив Коломойський.

"Ми не знаємо, внесла вона 150-160 млрд? Наприклад, якщо вони внесли стільки грошей, і їх не можна звідти забрати, то я маю варіант - зарахуйте мені мої 50 млрд; у вас там 160 млрд - дайте мені на них акції. Вважатимемо, що загальний капітал 200 або 210 млрд. Віддайте мені відсотки й розійдемося, будемо разом співіснувати й управляти банком далі", - додав бізнесмен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА