08:52 24.05.2019

Розгляд апеляцій у справі про ДТП, у якій загинули 6 людей, призначено на 14 серпня

2 хв читати
Розгляд апеляцій у справі про ДТП, у якій загинули 6 людей, призначено на 14 серпня

Харківський апеляційний суд призначив дату апеляційного розгляду кримінального провадження стосовно Олени Зайцевої та Геннадія Дронова, засуджених Київським райсудом Харьква за ДТП, унаслідок якої загинули шестеро людей.

"Судове засідання відбудеться 14 серпня 2019 року об 11:00", - повідомляє прес-служба Харківського апеляційного суду.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та провулку Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної Олени Зайцевої, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, вчинив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg під керуванням Дронова. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus. За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України.

20 жовтня 2017 року. Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави.

8 листопада 2017 року Київський райсуд Харкова узяв під варту Дронова

2 лютого 2018 року обвинувальний акт стосовно Зайцевої та Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Під час дебатів держобвинувачення зажадало визнати Зайцеву та Дронова винними за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок якого загинуло кілька осіб) КК України і призначити кожному покарання у вигляді позбавлення волі терміном десять років із позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки, а цивільні позови постраждалих задовольнити в повному обсязі. Захист Дронова зажадав визнати його невинуватим з огляду на недоведеність складу злочину. Зайцева заявила, що готова нести будь-яке покарання, яке призначить суд. Її захист просив суд під час призначення покарання врахувати пом'якшувальні обставини (розкаяння та добровільне відшкодування збитків).

Матеріали стосовно автошколи, де навчалася Зайцева, було виділено в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

26 лютого 2019 року Київський райсуд Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними і засудив обох до максимальних термінів позбавлення волі, передбачених статтею (по десять років), і позбавлення права керувати транспортними засобами на три роки.

Обидва обвинувачуваних і їхні адвокати подали апеляції на рішення суду першої інстанції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА