10:55 24.05.2019

Біля мерії Запоріжжя ветерани АТО протестували через виділення їм земельних ділянок, які були у власності інших

2 хв читати

Біля мерії Запоріжжя відбулася акція протесту ветеранів АТО, обурених тим, що виділені їм міською владою земельні ділянки виявилися власністю інших людей.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", кілька десятків ветеранів АТО, які напередодні в четвер зібралися біля будівлі Запорізької міськради, заявили, що земельні ділянки, виділені їм за законом міською владою в Шевченківському та Вільнянському районах, виявились у власності приватних осіб або віддані у власність іншим людям уже після рішення про їх виділення ветеранам.

За словами активістів, наразі прокуратура наклала арешт на 32 гектари землі у Вільнянському районі, яку місцеві чиновники віддали у приватну власність, при тому, що ці земельні ділянки перебували у власності запорізької громади. В результаті з 2,3 тис. запорізьких ветеранів АТО, що претендують на земельних ділянку, 2 тис. людей залишилися ні з чим.

На зустріч із ветеранами прибули представники міського департаменту архітектури та містобудування та ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області, які зазначили, що "накладки" в роздачі земельних ділянок мають низку причин, це, зокрема, довгострокова відсутність у міста інформації від Держкадастру про землекористувачів і генерального плану Запоріжжя.

При цьому в.о. головного архітектора Запоріжжя Павло Назаренко повідомив ветеранам, що земельні ділянки розроблялися не за даними публічної кадастрової карти, а за іншою документацією. І наразі в межах міста є близько 600 вільних земельних ділянок.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" ветеран АТО Михайло Пирог, ветерани направили звернення міському голові Володимиру Буряку й чекають на його реакцію на цю ситуацію. Після цього запорізькі бійці планують діяти за обставинами.

"Зараз винних не знайшли. Але ми діятимемо, нехай не сумнівається. Чому ми маємо брати на себе функції перевірників і самі визначати статус земельних ділянок у Держкадастру? Все, що ми просимо від чиновників, - працювати за законом. Ну, мабуть, їм бракує людяності, поваги й уваги до людей", - зазначив Пирог.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА