11:35 24.05.2019

НАБУ повідомило двом екс-співробітникам "Укрзалізниці" про підозру в заподіянні компанії 39,8 млн грн збитків

2 хв читати
НАБУ повідомило двом екс-співробітникам "Укрзалізниці" про підозру в заподіянні компанії 39,8 млн грн збитків

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили двом колишнім співробітникам філії "Центр забезпечення виробництва" (ЦЗВ) АТ "Укрзалізниця", які обіймали посади у 2015-2016 рр., про підозру в заподіянні держкомпанії 39,8 млн грн збитків.

Як повідомила прес-служба "Укрзалізниці" з посиланням на НАБУ, розслідування завершено й направлено до суду. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

За даними слідства, в грудні 2015 року та в березні 2016 року філія ЦЗВ отримала від ТОВ "Вог Аеро Джет" 30 тис. тонн дизельного пального в борг, які мала повернути до 1 березня 2016 року або сплатити штраф розміром 2-2,7 млн грн за кожен день прострочення. Однак повертати борг ЦЗВ почав тільки 29 березня 2016 року, завершивши цей процес у травні.

"Слідство вважає, що чиновники філії свідомо затягнули з погашенням боргу, адже 18 березня 2016 року вже мали укладений контракт на постачання дизпалива. До того ж паливо позичила філії та сама компанія, яка виграла її конкурс із постачання, тому процес погашення міг бути досить швидким. Однак його розпочали лише після незаконного збільшення ціни за контрактом, що було предметом розслідування", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, детективи НАБУ завершили розслідування фактів заволодіння 93,28 млн грн АТ "Укрзалізниця" при закупівлі стрілочної продукції за завищеними цінами у 2015-2017 рр. Вісьмом підозрюваним відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед складанням обвинувального акта та направленням його до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА