13:40 24.05.2019

60 в'язнів передала "ЛНР" владі України для подальшого відбування покарання

2 хв читати
60 в'язнів передала "ЛНР" владі України для подальшого відбування покарання

Представники "ЛНР", під чиїм контролем перебувають тимчасово окуповані райони Луганської області, передали українській стороні 60 ув'язнених для подальшого відбування покарання у виправних установах на підконтрольній уряду України території.

Передання відбулося на мосту в районі міста Щастя в присутності представників Спільного центру з контролю та координації режиму припинення вогню (СЦКК).

"Знову я на мосту у Щасті. Забрала 60 громадян України, які перебували в пенітенціарних установах Луганської області та на момент окупації Донбасу були затримані або відбували покарання за скоєні злочини", - написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, це вже п'ятий етап передання ув'язнених з окупованої частини Луганської області.

"З грудня 2018 року до травня 2019 ми перемістили 255 засуджених. З них 105 осіб або їхні родичі безпосередньо зверталися до мене із заявами про переведення. Всього, разом з особами, яких переведено з окупованої частини Донецької області, – переміщено 268 засуджених. З них вже 46 осіб звільнено", - розповіла Денісова.

Вона підсумувала, що загалом протягом 2014 - 2019 років переведено 454 засуджених.

"Готова забрати усіх громадян України, які відбувають покарання на окупованих частинах Донбасу і висловили бажання переміститися на контрольовану Урядом України територію для продовження відбування покарання", - написала Денісова.

Інформацію про передання засуджених підтвердила і представник "ЛНР" у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі Ольга Кобцева.

"Сьогодні відбулося передання українській стороні 60 осіб, засуджених до 2014 року", - повідомила вона журналістам.

Кобцева зазначила, що "ці засуджені виявили бажання продовжити відбувати покарання на території України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА