16:39 24.05.2019

Денісова просить Москалькову перевірити інформацію про оголошення голодування українським політв'язнем Клихом

2 хв читати
Денісова просить Москалькову перевірити інформацію про оголошення голодування українським політв'язнем Клихом

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить уповноваженого з прав людини в Росії Тетяну Москалькову терміново перевірити інформацію про оголошення голодування українським політв'язням Станіславом Клихом.

"Учора від мами українського політв’язня Станіслава Клиха стало відомо, що її син розпочав голодування. Станіслава утримують у тюрмі Челябінської області. Умови тримання там нестерпні: у камері дуже холодно, а їжу неможливо їсти", - написала Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Вона поінформувала, що український консул у м. Єкатеринбурзі (РФ) зв'язався з керівником пенітенціарної установи, і керівник тюрми не підтвердив інформацію про голодування Клиха.

"У свою чергу консул збирається відвідати Станіслава Клиха в червні. Тож я звернулась до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової, щоб вона терміново перевірила інформацію про оголошення голодування Станіславом, а також вжила заходів щодо забезпечення належних умов тримання та надання медичної допомоги", - зазначила Денисова.

Раніше цього дня правозахисниця Тетяна Щур із посиланням на матір українця повідомила, що Клих оголосив голодування,

Як повідомлялося, Верховний суд Чечні 26 травня 2016 року засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. Згідно з вироком, Карпюк проведе у в'язниці перші 10 років, а Клих - перші дев'ять років, потім обох відправлять до колонії суворого режиму.

У Росії Карпюка та Клиха засудили у справі про участь у бойових діях у першу чеченську кампанію в складі організації УНА-УНСО, забороненої в РФ.

У березні 2017 року Клиха етапували до Верхньоуральська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА