19:50 24.05.2019

Після відставки робота уряду перейде від планового до антикризового формату

2 хв читати

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що після того, як Верховна Рада проголосує за його відставку, робота уряду матиме не плановий, а антикризовий характер.

"Законодавство передбачає, що я залишатимуся на своїй посаді (після відставки - ІФ) до формування нового уряду. Але я можу сказати, що, дійсно, формат роботи уряду зміниться. Він був плановий, чітко визначений, а зараз він буде схожий на антикризову роботу. Я до цього готовий", - сказав він в ефірі телеканалу "Україна" в п'ятницю.

Прем'єр заявив, що проситиме парламент задовольнити його відставку.

Як повідомлялося, 20 травня Гройсман заявив, що вирішив подати у відставку після того, як на інавгурації президент Володимир Зеленський запропонував Кабінету Міністрів подати у відставку.

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко висловив жаль у зв'язку з рішенням Гройсмана і заявив, що уряд мав би забезпечити економічну стабільність і безпеку на час дострокових парламентських виборів. Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко наголосив, що за законодавством уряд складає свої повноваження перед новообраною ВР, і спроби зламати ці підходи можуть призвести до серйозної політичної кризи і до негативних соціальних наслідків. У свою чергу віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе також заявила, що не поділяє рішення Гройсмана, але висловила готовність очолити уряд у перехідний період.

22 травня глава Адміністрації президента України Андрій Богдан заявив, що відставка Гройсмана є правом і рішенням глави уряду, і жодних проблем для життя держави це не спричинить.

23 травня заяву Гройсмана про відставку було зареєстровано у ВР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА