07:18 25.05.2019

Суд в Італії ухвалить вирок нацгвардійцю Марківу орієнтовно 12 липня

2 хв читати
Суд в Італії ухвалить вирок нацгвардійцю Марківу орієнтовно 12 липня

Італійський суд винесе вирок військовослужбовцю Національної гвардії України Віталію Марківу, обвинувачуваному у смерті італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі в 2014 році, як очікується, 12 липня.

"21 червня і 5 липня суд заслухає сторону захисту, а 12 липня, як очікується, - винесе вирок", - йдеться в повідомленні на сторінці МВС у Фейсбук у п'ятницю.

Зі свого боку "Радіо Свобода" повідомила, що прокуратура італійського міста Павії просить засудити Марківа до 17 років ув'язнення за сприяння в умисному вбивстві італійського фоторепортера Рокеллі на Донбасі 5 років тому.

Згідно аргументів прокуратури, старший сержант Нацгвардії України Марків не скоював злочину вбивства, але інформував керівництво Нацгвардії про рух цивільних осіб поблизу фабрики Zeus Ceramica, а ті зі свого боку контактували з воїнами Збройних сил України (ЗСУ), які з мінометів відкрили вогонь по групі іноземних журналістів.

"Марків, перебуваючи на бойовій позиції на горі Карачун, в силу своїх службових обов'язків не міг не знати, по кому буде спрямований вогонь атаки", - запевняють у прокуратурі.

За інформацією прокуратури, Марків був співучасником злочину, не беручи в ньому безпосередньої участі.

"З огляду на тяжкість злочину, пояснив прокурор, за кримінальним кодексом, підсудному загрожувало до 24 років позбавлення волі. Але через пом'якшувальні обставини прокурор вирішив зменшити термін до 16 років і додав один рік за злочин у замаху на життя французького фотографа Вільяма Ругелона, який був поранений унаслідок перехресного вогню 24 травня 2014 року", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що на початку засідання суд присяжних остаточно відхилив прохання захисту провести додаткове розслідування на місці події в Україні.

Як повідомлялося, український військовослужбовець Марків був затриманий в Італії 30 червня 2017 року за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста Рокеллі поблизу Слов'янська (Донецька обл.) 24 травня 2014 року.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков неодноразово заявляв про безпідставність обвинувачень Марківа: "Марків безпідставно обвинувачується у вбивстві Рокеллі, який незаконно прибув в ОРДЛО і був убитий сепаратистами".

Глава МВС брав участь у засіданні суду у справі Марківа 17 травня і поспілкувався з нацгвардійцем.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

У Дніпрі дев'ять постраждалих після ракетної атаки

19 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Дніпропетровській області одна людина загинула, постраждали щонайменше 6 мирних жителів, є руйнування, пожежа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА