07:10 25.05.2019

У Дніпрі судитимуть членів злочинної групи, які налагодили схему постачання наркотичних засобів і прекурсорів з Польщі

2 хв читати
У Дніпрі судитимуть членів злочинної групи, які налагодили схему постачання наркотичних засобів і прекурсорів з Польщі

Співробітники прокуратури та УСБУ в Дніпропетровській області припинили діяльність злочинного угруповання, яке займалось незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів в особливо великих розмірах.

Як повідомив начальник відділу прокуратури Дніпропетровської області Ігор Голубинський, до злочинного угруповання входило 11 осіб.

За його словами, організатор злочинного угруповання, за допомогою своїх родичів і знайомих, налагодив схему постачання прекурсорів з Польщі в Україну для подальшого збуту.

Протягом січня-жовтня 2018 року, перебуваючи в Польщі людина систематично купувала лікарські засоби (таблетки від кашлю), які містять у своєму складі прекурсор "псевдоефедрин" .Разом з харчовими продуктами передавав їх водієві, який здійснював вантажні перевезення через митний кордон .З отриманих таким шляхом прекурсорвміщуючих таблеток учасники злочинної організації в трьох лабораторіях виготовляли психотропну речовину - метамфетамін, який в подальшому збували.

В результаті проведених 14 обшуків у приміщеннях лабораторій та за місцем проживання фігурантів правоохоронними органами виявлено та вилучено близько 2 кг метамфетаміну, 3 кг прекурсорів, 0,5 кг марихуани та близько 200 тис. доларів США.

"Всього встановлено 19 епізодів злочинної діяльності вказаних осіб" - сказав під час брифінгу в п'ятницю Ігор Голубинський.

Він так само зазначив, що в суд вже направлений обвинувальний акт щодо організатора та 8 учасників злочинного угруповання за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255, ч.2,3 ст.307, ч.2,3 ст.311, ч.2 ст.305 та ч.2 ст.313 КК України (створення злочинної організації; незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів в особливо великих розмірах; контрабанда психотропних речовин і прекурсорів; незаконне придбання, зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин). Проводиться робота з встановлення місцезнаходження ще двох фігурантів злочину, які оголошені в розшук. За вчинення вказаних кримінальних правопорушень членам організації загрожує позбавлення волі строком від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА