07:46 25.05.2019

Міжнародний трибунал у суботу оголосить рішення щодо інциденту в Керченській протоці

2 хв читати
Міжнародний трибунал у суботу оголосить рішення щодо інциденту в Керченській протоці

Міжнародний трибунал ООН з морського права в суботу оголосить рішення про введення тимчасових заходів щодо Росії у зв'язку із затриманням українських кораблів та екіпажів поблизу Керченської протоки, повідомив "Інтерфаксу" представник прес-служби суду Бенджамін Беніршке.

"Усе залишається, як і планували - о 12 годині (за київським часом 13.00 - ІФ) голова суду зачитає рішення, швидше за все, не цілком - тільки витяги з нього. Займе це 20-30 хвилин", - вказав співрозмовник агентства.

Російської делегації на оголошенні вироку не буде, вказав Беніршке.

Міжнародний трибунал ООН з морського права знаходиться в Гамбурзі.

16 квітня 2019 року Україна звернулась до суду за заходами щодо Росії з вимогою звільнити українських моряків і судна, затримані поблизу Керченської протоки в листопаді 2018 року.

Як повідомлялося, 18 квітня 2019 року Міжнародний трибунал з морського права (МТМП) підтвердив отримання запиту України щодо застосування тимчасових заходів з метою звільнення українських моряків, захоплених із застосуванням сили Росією в Керченській протоці в листопаді минулого року.

Міністерство закордонних справ України повідомило, що запит про застосування тимчасових заходів спрямований на захист від серйозної і непоправної шкоди, який буде завдано триваючим утриманням військово-морських суден України і триваючим утриманням і судовим переслідуванням їх військовослужбовців.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що відповідно до Конвенції ООН з морського права військово-морські судна і їх персонал мають абсолютний імунітет, який передбачає, що іноземні держави не можуть їх заарештовувати, затримувати і судити. "Захоплення Росією суден України в Чорному морі, яке триває, утримування суден і членів їх екіпажів, а також спроба кримінального переслідування 24 українських моряків грубо порушують Конвенцію ООН з морського права", - підкреслили в МЗС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА