07:59 25.05.2019

Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо подолання паводків у Закарпатській та Івано-Франківській областях

2 хв читати
Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо подолання паводків у Закарпатській та Івано-Франківській областях

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Як повідомляє прес-служба глави держави, указ підписано з метою вжиття невідкладних заходів щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації, викликаної стихійним лихом на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей, що призвело до руйнувань і пошкоджень житлових будинків, транспортної інфраструктури, систем енергозабезпечення, зв'язку, завдало іншої шкоди, з метою захисту життя і здоров'я людей.

Згідно з указом, Кабінет міністрів України має невідкладно забезпечити належну координацію і взаємодію центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з питань подолання наслідків НС, посилення контролю над реалізацією заходів щодо їх подолання.

Уряду доручено вирішити в установленому порядку питання щодо фінансування та забезпечення необхідними ресурсами для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків паводків та нормалізації обстановки на постраждалих територіях.

Кабмін разом із Закарпатською та Івано-Франківською ОДА має забезпечити ліквідацію наслідків НС, зокрема, проведення аварійно-рятувальних, ремонтних, будівельних робіт для відновлення житлових будинків, транспортної інфраструктури, житлово-комунального господарства, інженерних споруд і комунікацій, організувати проведення у повному обсязі протипаводкових робіт.

"Забезпечити населення питною водою, необхідною медичною допомогою та медикаментами, предметами першої необхідності. Здійснювати оперативне, повне інформування населення про обстановку на постраждалих територіях і заходи, що вживаються для подолання наслідків надзвичайної ситуації та нормалізації життєдіяльності", - йдеться в указі.

Органам місцевого самоврядування Закарпатської та Івано-Франківської областей запропоновано вирішити в установленому порядку питання щодо фінансування, надання необхідної допомоги для подолання наслідків надзвичайної ситуації на постраждалих територіях.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА