16:10 25.05.2019

Кабмін ухвалить рішення про виділення коштів із резервного фонду для подолання наслідків паводків на заході України

2 хв читати
Кабмін ухвалить рішення про виділення коштів із резервного фонду для подолання наслідків паводків на заході України

Ситуація з наслідками паводків в Івано-Франківській та Закарпатській областях стабілізується, уряд ухвалить рішення щодо виділення коштів із резервного фонду держбюджету для подолання цих наслідків, повідомив віце-прем'єр – міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко.

"Зараз ситуація стабілізується. У Закарпатській та Івано-Франківській областях триває комплекс робіт із відновлення затопленої інфраструктури та фермерських господарств. Єдине, що не можна відновити, - це життя людей, відібрані стихією. Тому передусім при подоланні стихійних лих, ми повинні говорити про захист та безпеку саме людей", - сказав Зубко на позачерговому засіданні державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у суботу, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

Щодо необхідності виділення коштів із резервного фонду держбюджету для подолання наслідків він повідомив, що з Івано-Франківської області вже надійшов лист-запит про підтримку регіонального рівня в умовах надзвичайної ситуації (в Івано-Франківській та Закарпатській областях рівень паводків визначено як регіональний). За словами Зубка, уряд невідкладно розгляне звернення і ухвалить рішення по областях.

На своїй сторінці у Фейсбуці Зубко написав, що за підсумками засідання голів Івано-Франківської та Закарпатської областей доручено надати допомогу населенню, зокрема літнім людям та людям з інвалідністю, соціально вразливим громадянам; провести аварійно-рятувальні та відновлювальні роботи житлових будинків, транспортної мережі, мостів, систем енерго-, газо - та водопостачання тощо; вжити заходів щодо недопущення відключення об'єктів життєзабезпечення населення, провести роботи з дезінфекції; терміново завершити роботу з визначення розміру збитків, завданих стихійним лихом.

Головам Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької, Рівненської, Волинської, Львівської та Хмельницької облдержадміністрацій доручено посилити контроль за паводковою ситуацією на річках; забезпечити координацію дій на місцях із ліквідації наслідків паводку та поінформувати населення через ЗМІ.

Держпродспоживслужбі належить забезпечити недопущення спалахів інфекційних захворювань у населених пунктах, які постраждали від стихії.

Держводагентству необхідно не допустити подальшого руйнування дамб та інших гідротехнічних споруд; вести цілодобове спостереження за паводковою обстановкою на річках басейнів Дністра, Прута і Тиси.

Укравтодору - провести відновлювальні роботи зруйнованих і пошкоджених автомобільних мостів і доріг. МОЗ - забезпечити постраждале населення необхідною медичною допомогою та медикаментами.

Мінфіну спільно з Івано-Франківською та Закарпатською ОДА проаналізувати ситуацію щодо наповнення коштами резервних фондів органів місцевого самоврядування.

Як повідомлялося, 24 травня президент України Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА