10:59 26.05.2019

Трампа не злякали нещодавні ракетні запуски КНДР

2 хв читати
Трампа не злякали нещодавні ракетні запуски КНДР

Президент США Дональд Трамп заявив, що нещодавні ракетні запуски КНДР не викликали у нього занепокоєння, і він упевнений, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин виконає взяті на себе зобов'язання з припинення ракетних випробувань.

"Північна Корея здійснила стрільби з невеликих видів зброї, це викликало занепокоєння у деяких з моїх людей і в інших, але не у мене", - написав Трамп у своєму Twitter.

Він додав: "Я сповнений впевненості, що голова Кім стримає дану мені обіцянку".

На першій двосторонній зустрічі в Сінгапурі в червні 2018 року між Трампом і Кім Чен Ином була досягнута домовленість про припинення КНДР ракетно-ядерних випробувань.

У травні Північна Корея двічі здійснювала запуски ракет малої дальності в бік Східно-Китайського моря. Спостерігачі розцінили цей крок Пхеньяна як демонстрацію невдоволення КНДР нинішньою ситуацією в питанні переговорів з США.

Держдепартамент США напередодні підтвердив, що США, як і раніше, відкриті для переговорів з Північною Кореєю. Це стало відповіддю на заяву МЗС КНДР в п'ятницю, в якій наголошувалося: "Доки США не відмовляться від нинішнього методу оцінки (обстановки) і не запропонують нового методу, діалог між КНДР і США ніколи не почнеться знову, а, отже, перспективи вирішення ядерної проблеми будуть набагато більш похмурими".

Водночас радник президента США з національної безпеки Джон Болтон напередодні візиту Трампа до Японії заявив на прес-конференції в Токіо, що здійснені КНДР запуски ракет "без сумніву" є порушенням відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН.

Президент написав також, що оцінки, які дало Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) колишньому віце-президенту США Джо Байдену, який висунув свою кандидатуру на посаду президента на виборах 2020 року, викликали в нього посмішку.

"Посміхнувся, коли прочитав, що вони назвали Джо Байдена людиною з низьким IQ і навіть гірше. Може, вони послали сигнал мені?" - зазначив Трамп.

Раніше ЦТАК різко відреагувало на зауваження щодо КНДР і її керівництва, зроблені Байденом під час його передвиборчої промови.

"Те, що він сказав, - Це просто софізм недоумкуватого, позбавленого елементарних людських якостей, не кажучи вже про політичні", - зазначалося в коментарі агентства.

Там йшлося: "Невипадково з приводу його кандидатури невпинно лунають коментарі, що на нього не варто покладати надії, підкріплені глузуванням над тим, що він дурень з низьким IQ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА