19:04 26.05.2019

Вандали пошкодили скло на пішохідно-велосипедному мосту, відкритому до Дня Києва

3 хв читати
Вандали пошкодили скло на пішохідно-велосипедному мосту, відкритому до Дня Києва

У Києві вандали пошкодили дві секції скла на пішохідно-велосипедному мосту між Володимирською гіркою і Аркою дружби народів, повідомив мер міста Віталій Кличко.

"Сьогодні, кілька годин тому, раптом тріснуло скло на двох фрагментах скляної підлоги. Просто так, з огляду на його товщину і характеристики, трапитись це не могло. Основна версія, яка розглядається - акт вандалізму. Не виключено, що механічне пошкодження могло статися знизу скла (моста). Розглядається версія того, що стріляли", - написав міський голова на своїй сторінці в Фейсбук у неділю ввечері.

Градоначальник столиці заявив, що винні понесуть покарання.

"Сказати, що я збентежено злий - нічого не сказати! Я знаю, що є багато недоброзичливців того, що в Києві відбуваються позитивні зміни. Але такі диверсії - це кримінал. І будуть мати жорстку відповідь. Звернувся до правоохоронних органів терміново з'ясувати причини і дати правову оцінку тому, що сталося", - написав Кличко.

Як повідомлялось, 25 травня Кличко відкрив пішохідно-велосипедний міст між Володимирською гіркою і Аркою дружби народів і привітав киян з Днем Києва.

"Сьогодні ми відкриваємо в столиці дійсно унікальний об'єкт! Пішохідно-велосипедний міст, що з'єднує парк "Володимирська гірка" з Аркою дружби народів. Цей міст планували побудувати ще понад 100 років тому, а ми це зробили!", - сказав Кличко на відкритті об'єкта.

Активне будівництво тривало 5 місяців. Над зведенням моста працювали близько тисячі будівельників і фахівців.

"Я практично щодня приїжджав сюди, перевіряв, як йдуть роботи. І спостерігав як вимальовується ця краса, яку ми бачимо сьогодні. Були, звичайно, і маніпуляції навколо цього об'єкта, розмови потрібен-не потрібен, такий-не такий. Але, я переконаний: це буде одна з найкрасивіших і популярних локацій столиці! Точно можу сказати, що раніше подібних проектів в Україні не втілювали!"- додав він.

Довжина мостового переходу - майже 212 метрів, виконаний він з бетону і скла. Покриття - з гусасфальту. Вага металоконструкцій - 460 тонн. Тільки центральна частина мосту (довжиною 63 м) важить 125 тонн. Її піднімали і встановлювали 3 доби. Міст спирається на 4 опори - дві проміжні, на яких він змінює напрямок, і дві опори обабіч мосту. Висота найвищої опори 32 м, найнижчої - 22 м.

Вартість будівництва самого моста - 275 млн грн.

"Усі витрати будуть перевірені, як ми це робимо на інших об'єктах. І Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз, і Контрольно-ревізійним управлінням", - підкреслив мер.

На міцність скло градоначальник Києва перевірив спільно з братом, ексчемпіоном світу Володимиром Кличком. Вони обидва кілька разів підстрибнули, продемонструвавши, що скляна підлога витримує навантаження. Всього ж, запевнив мер, 1 кв. м такої скляної підлоги витримує навантаження в 1150 кг.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА