20:34 26.05.2019

Помічник Зеленського в понеділок побуває на Закарпатті для контролю виконання указу президента щодо ліквідації наслідків паводків

2 хв читати
Помічник Зеленського в понеділок побуває на Закарпатті для контролю виконання указу президента щодо ліквідації наслідків паводків

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак 27 травня відвідає постраждалу від паводків Закарпатську область, щоб проконтролювати виконання указу президента щодо ліквідації наслідків НС.

"Основне завдання і мета поїздки - контроль над виконанням указу президента щодо ліквідації наслідків повені на Закарпатті та надання допомоги постраждалим", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі президента.

Як повідомлялося, 20-23 травня внаслідок інтенсивних опадів в Івано-Франківській області в зону підтоплення потрапили 1 тис. 721 житловий будинок і 6 тис. 137 домогосподарств у 78 населених пунктах. Станом на ранок 26 травня підтоплень житлових будинків немає. Залишаються підтопленими 22 двори в м.Калуш та с.Перевозець Калуського району, с.Топоровці Городенківського району та с.Пнів Надвірнянського району.

У Закарпатській області за той же період у зону підтоплення потрапили 114 житлових будинків, 574 підвальних приміщення, 610 домогосподарств, 1 тис. 988 га сільськогосподарських угідь, 170 га пасовищ. Залишаються підтопленими 79 підвальних приміщень житлових будинків, 153 двори, 492 га сільськогосподарських угідь, 52 га пасовищ.

24 травня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру на окремих територіях Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Наразі рівень води у річках Закарпатської та Івано-Франківської областей поступово спадає. Водночас, у неділю, 26 травня, рівень води на р.Тиса біля м.Чоп Закарпатської області утримується на рівні 1140-1190 см з виходом води на заплаву. Станом на 12:00 25 травня він був зафіксований на рівні 1117 см.

З початку робіт підрозділи ДСНС здійснили в Івано-Франківській області 135 виїздів для надання допомоги населенню, під час яких евакуйовані 76 чоловік (з них 12 дітей) та 10 автомобілів, з підтоплених ділянок доріг вивезено 586 осіб (з них 63 дитини), відкачано 34 тис. 158 куб м води. У Закарпатській області скоєно 25 виїздів, відкачано 32 тис. 80 куб м води.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА