07:31 27.05.2019

Пошкоджені елементи моста замінять протягом доби, пообіцяв Кличко

3 хв читати
Пошкоджені елементи моста замінять протягом доби, пообіцяв Кличко

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що пошкоджені елементи моста між Володимирською гіркою і Аркою дружби народів замінять протягом доби.

"Був з фахівцями на нашому новому мосту. З того, що з'ясували попередньо: вандали пошкодили захисну скло-плівку на двох фрагментах скляної підлоги. Основне - загартоване скло - не постраждало. Пошкоджені елементи замінять протягом доби", - написав Кличко на своїй сторінці в Фейсбук у неділю ввечері.

Також столичний градоначальник опублікував у себе в Фейсбук і на каналі телеграм відео пошкоджене покриття на новому пішохідному мосту і коментар комерційного директора компанії-постачальника скла Олександра Козленка. Він сказав, що нанести такі пошкодження можна було тільки важким предметом - молотком, гирею або гантелею.

Кличко вважає, що вандали, які пошкодили міст, не люблять Київ "і нічого не створюють, а знищують те, що створюють інші".

Як повідомлялось, 25 травня Кличко відкрив пішохідно-велосипедний міст між Володимирською гіркою і Аркою дружби народів і привітав киян з Днем Києва.

"Сьогодні ми відкриваємо в столиці дійсно унікальний об'єкт! Пішохідно-велосипедний міст, що з'єднує парк "Володимирська гірка" з Аркою дружби народів. Цей міст планували побудувати ще понад 100 років тому, а ми це зробили!", - сказав Кличко на відкритті об'єкта.

Активне будівництво тривало 5 місяців. Над зведенням моста працювали близько тисячі будівельників і фахівців.

"Я практично щодня приїжджав сюди, перевіряв, як йдуть роботи. І спостерігав як вимальовується ця краса, яку ми бачимо сьогодні. Були, звичайно, і маніпуляції навколо цього об'єкта, розмови потрібен-не потрібен, такий-не такий. Але, я переконаний: це буде одна з найкрасивіших і популярних локацій столиці! Точно можу сказати, що раніше подібних проектів в Україні не втілювали!"- додав він.

Довжина мостового переходу - майже 212 метрів, виконаний він з бетону і скла. Покриття - з гусасфальту. Вага металоконструкцій - 460 тонн. Тільки центральна частина мосту (довжиною 63 м) важить 125 тонн. Її піднімали і встановлювали 3 доби. Міст спирається на 4 опори - дві проміжні, на яких він змінює напрямок, і дві опори обабіч мосту. Висота найвищої опори 32 м, найнижчої - 22 м.

Вартість будівництва самого моста - 275 млн грн.

"Усі витрати будуть перевірені, як ми це робимо на інших об'єктах. І Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз, і Контрольно-ревізійним управлінням", - підкреслив мер.

На міцність скло градоначальник Києва перевірив спільно з братом, ексчемпіоном світу Володимиром Кличком. Вони обидва кілька разів підстрибнули, продемонструвавши, що скляна підлога витримує навантаження. Всього ж, запевнив мер, 1 кв. м такої скляної підлоги витримує навантаження в 1150 кг.

У неділю, 26 травня, вандали пошкодили дві секції скла на пішохідно-велосипедному мосту між Володимирською гіркою і Аркою дружби народів. Розглядалась версія стрілянини по мосту знизу.

Градоначальник столиці заявив, що винні понесуть покарання.

"Сказати, що я збентежено злий - це нічого не сказати! Я знаю, що є багато недоброзичливців того, що в Києві відбуваються позитивні зміни. Але такі диверсії - це кримінал. І отримають жорстку відповідь. Звернувся до правоохоронних органів терміново з'ясувати причини і дати правову оцінку тому, що сталось", - написав Кличко.

Столичні правоохоронці розслідують обставини пошкодження скла на пішохідно-велосипедному мосту.

За інформацією правоохоронців, на час роботи експертів тимчасово обмежено рух на цій ділянці моста.

"Просимо з розумінням поставитись до таких заходів", - попросили в поліції.

Водночас, за повідомленням інтернет-ресурсу dtp.kiev.ua, міст для проходу громадян перекритий. Бійці Київської служби порятунку КМДА забезпечували безпеку на місці події, де працювали поліція і бійці КАРС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА