08:02 27.05.2019

Партія Brexit лідирує на виборах в Європарламент

1 хв читати
Партія Brexit лідирує на виборах в Європарламент

Британські прихильники Brexit, які підтримали Brexit Party під керівництвом колишнього лідера "Партії незалежності Сполученого Королівства" (UKIP) Найджела Фаража, лідирують на виборах в Європарламент, про це свідчать попередні результати голосування, повідомляє The Guardian.

Після підрахунку голосів у 10 з 12 виборчих округів Великої Британії партія Brexit набирає найбільшу кількість голосів у всіх регіонах, окрім Лондона.

Згідно з попередніми результатами, партія Brexit, отримує 28 місць і набирає 31,6% голосів, Партія ліберальних демократів -15 місць і 20,3%, опозиційна Лейбористська партія отримує 10 місць і 14,1%, "зелені" - 7 місць і 12 , 1%, Консервативна партія - 3 місця, а партія Вельсу отримує 1 місце і 1% голосів.

Підрахунок голосів ще ведеться в Шотландії і Північній Ірландії.

У голосуванні, що проходить у 12 виборчих регіонах Великої Британії, брали участь як традиційні політичні сили, такі як Консервативна партія, опозиційна Лейбористська партія, Шотландська національна партія, Партія ліберальних демократів тощо, так і нові партії - і Незалежна група, створена депутатами Лейбористської партії через незгоду з політикою лідера лейбористів Джеремі Корбіним.

Якби Brexit відбувся, як планувалось спочатку, 29 березня 2019 року, то в Європарламент нині обирали б 705 депутатів. Але з урахуванням проведення європейських виборів у Великій Британії кількість депутатських крісел в Європарламент поки залишиться тією самою: 751.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА