14:30 27.05.2019

Верховний Суд відмовив у задоволенні касації Вишинського на незаконність затримання

1 хв читати
Верховний Суд відмовив у задоволенні касації Вишинського на незаконність затримання

Верховний Суд відмовив у задоволенні касаційної скарги захисту керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського в питанні законності його затримання.

"Об'єднана палата Касаційного кримінального суду Верховного Суду відмовила в задоволенні касації", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Вишинського Андрій Доманський у понеділок.

За його словами, касація стосувалася рішення Апеляційного суду, згідно з яким було відмовлено у відкритті провадження щодо оскарження законності затримання.

Адвокат повідомив, що повний текст рішення суду буде оприлюднено 3 червня, тому поки що не відомо, чим суд мотивував рішення.

Крім того, як розповів Доманський, на засіданні в понеділок Вишинський перебував у скляному боксі, оскільки суд відмовив у клопотанні захисту про те, щоб Вишинський на засіданні був присутній поруч зі своїми адвокатами, що, на переконання адвоката, є порушенням прав Вишинського.

15 травня 2018 року співробітники Служби безпеки України затримали в Києві К.Вишинського. Тоді спільно з прокуратурою АР Крим вони провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві. К.Вишинському оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

16 травня Вишинського привезли до Херсона, де 17 травня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Херсонський суд уже кілька разів продовжував К.Вишинському термін тримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА