16:47 27.05.2019

Семочко має намір через суд поновитися на посаді - ЗМІ

2 хв читати

Колишній перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки України (СЗР) Сергій Семочко просить суд скасувати указ попереднього президента України Петра Порошенка про своє звільнення, повідомляє інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на його адвоката.

Згідно з даними судового розкладу, Семочко подав позов до президента 23 травня.

Як пояснив захисник екс-чиновника Юрій Безуєвський, Семочко вважає указ незаконним і хоче поновитися на посаді.

Відповідачем у справі буде вже новий президент України Володимир Зеленський.

Позов розглядатиме Касаційний адміністративний суд, де вже визначено склад колегії. Інформація про дату засідання поки що відсутня в розкладі, адвокату про неї також іще не відомо.

Як повідомлялося, тодішній президент України Петро Порошенко указом від 12 квітня 2019 року звільнив з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України (СЗР) Сергія Семочка.

Як повідомлялося, програма антикорупційних розслідувань "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднила сюжет, у якому розповідалося, що сім'я першого заступника керівника СЗР, екс-керівника економічної контррозвідки СБУ С.Семочка має будинки під Києвом вартістю в мільйони доларів, а його родичі мають, крім українського, також громадянство Росії.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило провадження у справі про незаконне збагачення, в якому фігурує С.Семочко.

СБУ повідомила, що в рамках розпочатого за заявою журналіста Бігуса кримінального провадження за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (держзрада) перевіряє оприлюднену в ЗМІ інформацію щодо С.Семочка.

17 жовтня голова СВР Єгор Божок заявив про відсутність правових підстав для відсторонення від посади його першого заступника С.Семочка.

Пізніше в рішенні Шевченківського райсуду Києва було зазначено, що контррозвідка СБУ підтвердила: дружина й дочка С.Семочка мають російське громадянство.

Слідство звернулося до суду з проханням дати доступ до телефону С.Семочка та його сім'ї за майже 5 років. Суд клопотання задовольнив, дозволивши правоохоронцям досліджувати, зокрема, звідки телефонували С.Семочко, його дружина й дочка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА