16:50 27.05.2019

Україна провела успішні вогневі випробування нового берегового протикорабельного комплексу з КР "Нептун"

2 хв читати
Україна провела успішні вогневі випробування нового берегового протикорабельного комплексу з КР "Нептун"

В Україні на військовому полігоні в Одеській області відбулися успішні вогневі випробування нового берегового протикорабельного комплексу з крилатою ракетою (КР) "Нептун" дальністю 300 км розробки ДККБ "Луч", що входить до держконцерну "Укроборонпром".

Як повідомляє в понеділок прес-служба держконцерну, під час стрільб нового РК-360МЦ "Нептун" перевірялася робота цілої низки нововведень у конструкцію КР Р-360, спрямованих на суттєве підвищення ефективності озброєння.

Як уточнюють у дежконцерні, Р-360 оснащена новою головкою самонаведення, що дає змогу захоплювати цілі в умовах складного маневрування, а також новим стартовим двигуном, що забезпечує більш активне виведення КР на маршову ділянку польоту. Нові крила та рулі КР збільшеної площі забезпечують підвищену керованість і маневреність Р-360.

У рамках проведених нововведень розробник замінив частини електронних і цифрових систем КР, що забезпечують її роботу в складних умовах. Серед них в "Укроборонпромі" виділяють новий радіовисотомір, що забезпечує зниження висоти польоту Р-360. "Цей параметр є одним із найважливіших, бо чим менша висота польоту, тим складніше противнику побачити та перехопити крилату ракету. І тепер Р-360 може летіти у лічених метрах над поверхнею", - уточнює прес-служба, акцентуючи: "Це значно скорочує час для її виявлення, ідентифікації та перехоплення". Також замінено складові частини системи навігації КР, що забезпечують її роботу навіть в умовах потужного використання противником засобів РЕБ.

Як наголошують в "Укроборонпрому", проведені розробником нововведення Р-360 дають змогу новій КР обходити зони ППО противника та знищувати цілі в тилу ворога несподіваним ударом.

У галузевій кооперації зі створення КР "Нептун" взяли участь підприємства кластера високоточного озброєння і боєприпасів "Укроборонпрому": ДККБ "ЛУЧ", ДАХК "АРТЕМ" та ДП "Жулянський машинобудівний завод "ВІЗАР", повідомляє прес-служба.

Згідно з раніше озвученими розробником даними, держвипробування берегового протикорабельного комплексу з КР "Нептун", призначеного насамперед для вирішення завдань обороноздатності в Чорноморсько-Азовській морській акваторії, намічені на перше півріччя 2019 року. В подальшому планується адаптація протикорабельної крилатої ракети (ПКР) під корабельну та авіаційну версії.

ДККБ "Луч" - один із провідних українських розробників озброєння широкого спектра, насамперед авіаційного та протитанкового озброєння, з 2011 року за рішенням уряду входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

В умовах нових довгострокових викликів обороноздатності держави, ДККБ "Луч" у рамках участі в держпрограмі "Ракетний щит" забезпечує розробку, зокрема, нового реактивного ракетного озброєння для ЗСУ. Поставки в армію прийнятої на озброєння ЗСУ в жовтні 2018 року нової української 300-мм РСЗВ "Вільха" дальністю 130 км розробки ДККБ "Луч" намічені на 2019 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА