19:20 27.05.2019

В "Опозиційній платформі - За життя" вимагають відновити водопостачання на Донбасі

1 хв читати
В "Опозиційній платформі - За життя" вимагають відновити водопостачання на Донбасі

Партія "Опозиційна платформа - За життя" вимагає негайного втручання уряду України в ситуацію, коли понад 100 тисяч осіб, що проживають в містах і селищах Донбасу на підконтрольній Україні території, опинилися відрізаними від централізованих поставок води.

"Право на доступ до води є природним міжнародно визнаним правом людини ... Поставки води повинні бути відновлені негайно", - йдеться в заяві партії, опублікованій у понеділок.

В "Опозиційній платформі - За життя" розцінюють ситуацію, що склалась, як "наслідок байдужості і непрофесіоналізму влади, її нездатності забезпечити мінімальні стандарти життя людей", а також збільшених тарифів, безвідповідального урізання субсидій та "бездарної інфраструктурної політики".

"Тільки за період останнього опалювального сезону 2018-2019 років борг населення за житлово-комунальні послуги зріс більш ніж на 80% і на початок квітня становив 69,2 млрд грн. Виросли в рази тарифи і різке посилення системи субсидій привели до того, що мільйони сімей не в змозі оплатити комунальні рахунки. Астрономічні борги загрожують зривом підготовки до опалювального сезону, неможливістю надалі надавати житлово-комунальні послуги населенню, масовими банкрутствами підприємств ЖКГ та енергетики", - наголошується в заяві.

У партії зазначають, що в разі перемоги на виборах гарантують зниження комунальних тарифів, списання боргів соціально вразливим категоріям населення, своєчасне і повне нарахування субсидій усім українським родинам, які потребують підтримки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА