19:53 27.05.2019

Поліція Києва розшукує причетних до пошкодження скла на пішохідному мосту

3 хв читати
Поліція Києва розшукує причетних до пошкодження скла на пішохідному мосту

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом пошкодження пішохідного моста на столичному Печерську.

Як нагадують у столичному главку поліції в понеділок, у неділю до них надійшло повідомлення про пошкодження скла на пішохідному мосту. На місці події працювали слідчо-оперативні групи головного і територіального управління поліції.

"Наразі правоохоронці перевіряють усі версії і встановлюють осіб, причетних до події. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 25 травня мер Києва Віталій Кличко відкрив пішохідно-велосипедний міст між Володимирською гіркою і Аркою дружби народів і привітав киян з Днем Києва.

"Сьогодні ми відкриваємо в столиці дійсно унікальний об'єкт! Пішохідно-велосипедний міст, що з'єднує парк "Володимирська гірка" з Аркою дружби народів. Цей міст планували побудувати ще понад 100 років тому, а ми це зробили!", - сказав Кличко на відкритті об'єкта.

Активне будівництво тривало 5 місяців. Над зведенням моста працювали близько тисячі будівельників і фахівців.

"Я практично щодня приїжджав сюди, перевіряв, як йдуть роботи. І спостерігав як вимальовується ця краса, яку ми бачимо сьогодні. Були, звичайно, і маніпуляції навколо цього об'єкта, розмови потрібен-не потрібен, такий-не такий. Але, я переконаний: це буде одна з найкрасивіших і популярних локацій столиці! Точно можу сказати, що раніше подібних проектів в Україні не втілювали!"- додав він.

Довжина мостового переходу - майже 212 метрів, виконаний він з бетону і скла. Покриття - з гусасфальту. Вага металоконструкцій - 460 тонн. Тільки центральна частина мосту (довжиною 63 м) важить 125 тонн. Її піднімали і встановлювали 3 доби. Міст спирається на 4 опори - дві проміжні, на яких він змінює напрямок, і дві опори з обох боків мосту. Висота найвищої опори 32 м, найнижчої - 22 м.

Вартість будівництва самого моста - 275 млн грн.

"Усі витрати будуть перевірені, як ми це робимо на інших об'єктах. І Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз, і Контрольно-ревізійним управлінням", - підкреслив мер.

На міцність скло градоначальник Києва перевірив спільно з братом, ексчемпіоном світу Володимиром Кличком. Вони обидва кілька разів підстрибнули, продемонструвавши, що скляна підлога витримує навантаження. Всього ж, запевнив мер, 1 кв. м такої скляної підлоги витримує навантаження в 1150 кг.

У неділю вандали пошкодили дві секції скла на пішохідно-велосипедному мосту. Мер міста заявив, що це є актом вандалізму.

"Сьогодні, кілька годин тому, раптом тріснуло скло на двох фрагментах скляної підлоги. Просто так, з огляду на його товщину і характеристики, трапитися цього не могло. Основна версія, яка розглядається - акт вандалізму. Не виключено, що механічне пошкодження могло статися знизу скла (моста). Розглядається версія того, що стріляли", - написав міський голова на своїй сторінці в Фейсбук у неділю ввечері.

Градоначальник столиці заявив, що винні понесуть покарання.

"Сказати, що я збентежено злий - нічого не сказати! Я знаю, що є багато недоброзичливців того, що в Києві відбуваються позитивні зміни. Але такі диверсії - це кримінал. І отримають жорстку відповідь. Звернувся до правоохоронних органів терміново з'ясувати причини і дати правову оцінку тому, що сталося", - написав Кличко.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА